2023-03-16

Han får årets Folkets hus i Uddevalla hederspris

Ordförande Folkets hus Åsa Noord, pristagaren Bengt-Arne Runnerström och verksamhetsansvarig Simone Olofsson.
 

I samband med Folkets husföreningens årsmöte igår kväll tilldelades Bengt-Arne Runnerström Folkets hus hederspris.  Det var en något överraskad pristagare som först höll ett intressent föredrag om sina resor i Afrika och som därefter fick veta att han tilldelats priset.

Så här lyder motiveringen:

Forskning visar att platser utan skräp upplevs som säkrare och sänder signaler att det är en plats man bryr sig om. Skräp är inte bara ett slöseri med resurser det är också skadligt. Plast som slängs i naturen och i havet skadar djuren. Ett hav som är fullt av plast mår dåligt, vi människor och djur behöver ett rent och levande hav.

Man kanske inte behöver förbättra hela världen, men man kan plocka skräp i sin omgivning och då är man med och förbättrar vår stad - de är värt Folkets Hus i Uddevallas Hederspris.

För sitt osjälviska arbete att plocka skräp och bekämpa invasiva arter kring strandpromenaden tilldelas Bengt Arne Runnerström 2022 års Hederspris.

Han fick ett diplom och 5000 kr.   ///

3 kommentarer:

 1. "Forskning" i det lilla visar också att man kan inte gå genom centrum utan att se någon kasta skräp, tuggummi, snus, fimpar, papper eller olika slags förpackningar rakt på marken där dom går eller står.
  Går tyvärr inte att ändra på detta.

  SvaraRadera
 2. Går Kungsgatan och allt detta skräp. Tuggummi, fimpar och allt annat skräp utanför butiker. Kan inte fastighetsägare städa upp utanför deras ingång??

  SvaraRadera
 3. Bor Runnerström på Gustavsberg?

  SvaraRadera