2023-03-29

Bohusläningen återgår till tredagarsvecka från 1 oktober


Återgår? Ja runt sekelskiftet 1900 gavs tidningen ut tre dagar i veckan. 1906 ökade man till fyra dagar, tisdagar, onsdagar, torsdagar och lördagar.

Och idag tillkännager tidningen att man fr o m 1 oktober går ner till tredagarsvecka för papperstidningen. Tisdagar, torsdagar och lördagar kommer papperstidningen i fortsättningen. Man kommer istället att satsa mer på den digitala tidningen, som kommer ut måndag - lördag. 

Enligt uppgifter till Uddevallabloggen har tidningen idag 51 % digitala prenumeranter. Så hur kommer de andra 49 %-en som vill ha papperstidningen att reagera?

Man anger ökande kostnader för distribution, tryck mm som skäl för neddragningen. Jag har även hört att medelåldern på tidningens prenumeranter ät 64 år. Strömstads Tidning blir helt digital. Och vad händer med Stampens största tidning Göteborgs-Posten? Knappast aktuellt med neddragning där tror jag.

Och vad händer med de 4700 kronorna som jag nyligen betalade för papperstidningen ett år framåt?   ///

8 kommentarer:

 1. Skrämmande utveckling. I en dator är det svårare att bläddra, lösa kryss mm.
  Och det kommer väl att sluta med att övriga dagliga tidningar kommer VTD bara bära ut varannan dag..../Per N

  SvaraRadera
 2. Bohusläningen måste nu flytta Barnkrysset till dagar med papperstidning. Detta pyssel är huvudskälet till min prenumration. Halva tidningen är ju sport som kan avvaras. Karl-Eric M

  SvaraRadera
 3. Ja det är verkligen en skrämmande utveckling. Har alltid haft tidningen. Den härliga stunden på morgonen med dagstidningen är något man uppskattar .
  Till råga på allt så lever vi i ett oroligt omvärldsläge där den digitala världen är väldigt känslig. Under andra världskriget var tidningen jätteviktig . Det är den idag också. För väldigt många. Man kan tycka att det kan räcka med Post Nords försämrade service. Vad blir det här näst?
  Ann-Sofie Samuelsson

  SvaraRadera
  Svar
  1. Papperstidningen lär väl ha svårt att bli till ändå om nu det digitala brakar ihop. Allt görs med datorer till skillnad mot under världskrigen. Så det är inget argument.

   Radera
 4. Kommentar i det lilla.
  Känns lite konstigt att skriva "skrämmande utveckling" om en lokaltidning som slutar komma ut alla dagar.
  Skulle väl passa bättre med dålig eller ledsam.
  Skrämmande är hur det ser ut i världen med krig och skövling av natur och miljö.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ena behöver ju inte utesluta det andra. Vi människor har ju olika förutsättningar . Alla har inte tillgång till dator och smartphones mm.
   Ann-Sofie S

   Radera
  2. Det ena behöver ju inte utesluta det andra . Alla har inte tillgång till dator och smartphones mm
   Ann-Sofie S

   Radera
 5. Efter att ha prenumererat på Bohusläningen sedan år 1960, säger tidningen nu upp vår bekantskap. Det har varit så mysiga frukostar, när min fru och jag tagit var sin halva av tidningen, och därefter bytt med varann. Men nu försvinner den enda anledningen till att fortsätta prenumerationen, för vi kommer inte att äta frukost framför var sin dator.

  SvaraRadera