2023-03-30

Mer om kolonnerna i Sjukhusparken

Jag fick ett mejl från en som var med och placerade kolonnerna här.

Hej

Läser din blogg då och då och såg frågan angående kolonnerna. Jag var med och byggde om lasarettsentrén någon gång 93–95. Det var bland annat då karuselldörren installerades och konstverket på utsidan sattes upp. Vi fick som ett extrajobb av Västfastigheter att sätta upp kolonnerna.

L-Å   ///

3 kommentarer:

  1. Bra (tack) att vi fick redan på när kolonnerna placerades i Vasslehagen.

    SvaraRadera
  2. Ovan är inte hela historien. Jag har ett bestämt minne av att kolonnerna sattes upp i parken strax efter rivningen av entrehuset - det vill säga i början på 70-talet. De stod nära flaggstången som jag minns det. Sedan försvann de och jag undrade vad de tog vägen. Och plötsligt var de uppe igen men längre bort från sjukhuskomplexet./Per N

    SvaraRadera
  3. Entréhuset revs 1972.

    SvaraRadera