2020-11-23

GUTE på väg mot Spanien igen

Senast jag rapporterade om GUTE var hon på väg tillbaka från Slite till Klaipeda i Lithauen. Där var hon några timmar och lastade rullande last så det gick ganska snabbt. Sedan gav hon sig iväg mot Santander på Spaniens nordkust. Det var den hamnen hon gick till direkt från Uddevalla.

I Santander lastade hon och gick alltså mot Klaipeda och då gick hon genvägen genom Kielkanalen, men det har hon inte gjort denna gången. Nej hon har rundat Jylland och stävat söderut och nu lämnat Engelska kanalen och är på väg in i Biscayabukten i riktning mot Santander. Hon beräknar anlända dit tidigt på morgonen den 25 november.

Där skall hon lossa sin last och sedan bär det väl av "hem" till Uddevalla. //

3 kommentarer:

  1. Trevligt att följa ett fartyg på sin väg från till hamn !!

    SvaraRadera
  2. Nu är hon på väg till egypten där hon ska säljas tyvärr. Det fick besättningen reda på när dom lämnade klaipeda. Så det dröjer nog innan Uddevalla får se henne igen, kanske aldrig mer.

    SvaraRadera
  3. Alltid trevligt att få se GUTE lysa upp hamnen, vit och välkomnande när varje-dags promenaden startade på Svenskholmen och Strandpromenaden. Kanske någon välbärgad i branschen kan återföra henne till Skeppspiren ?

    SvaraRadera