2017-03-14

Thomas Bodström till Hallmans bokhandel för signering av sin nya bok

På fredag den 17:e mars kl 11.15 kommer Thomas Bodström till Hallmans bokhandel för att signera sin och Lars Olof Lampers nya bok Trippelmordet i Uddevalla.

"Tidigt på lördagsmorgonen den 7 mars 2015 hittar en joggare tre personer döda på en gata i Uddevalla. Samtliga är i 20-årsåldern, skjutna, avrättade på nära håll. Polisen upptäcker snabbt att två av offren har kopplingar till kriminella kretsar och misstankarna riktas mot två bröder som ingår i offrens bekantskapskrets. Men samtidigt verkar det otroligt - det är deras egna barndomsvänner det handlar om.

Trippelmordet i Uddevalla är en berättelse om gängkriminalitet och om hur vänskapsband hamnar i bakgrunden när narkotika, svarta pengar och vapen kommer in i bilden. Men det är också en skildring av en komplicerad polisutredning, där det i slutänden blir oerhört svårt att bevisa vem som egentligen gjort vad, och av hur två domstolar, tingsrätt och hovrätt, kommer fram till helt olika slutsatser utifrån i princip samma underlag".  

Thomas Bodström, född 1962, är författare, advokat och före detta justitieminister.

Lars Olof Lampers, född 1959, är verksam som TV-journalist och har under de senaste åren varit redaktör för SVT:s succéprogram Veckans brott och har lång erfarenhet av kriminaljournalistik.  //

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar