2017-03-18

Nyholms konditori

Nyholms konditori fanns i vart fall så tidigt som 1892. Och 1903 flyttade det till detta huset, men var låg det?  //

9 kommentarer:

 1. Det låg på Kungsgatan i huset ovanför ESSO-tappen, ungefär där Kochs gränd ligger nu. JH

  SvaraRadera
 2. Det låg på Kungsgatan öster om esso-macken. (Kochska gränden).
  Bengt

  SvaraRadera
 3. Längst ner på Kungsgatan ungefär där Clas Olson mfl andra affärer håller till.
  Har för mig man Nyholms stängde i början på 70-talet. Huset revs runt 1977 +- 1 år om jag minns rätt.

  MVH Per N

  SvaraRadera
 4. Det låg på Kungsgatan 4 .

  SvaraRadera
 5. Ack, gamla tiders caféer! Man minns ju även Konditori Havet, även detta ett ställe med klass! Med servitriser klädda i svart-vitt. Som hällde upp kaffet ur fina kannor. Ljusår ifrån kaffe som står på en platta dagarna i ända och personal med långt slängande hår.
  Maj-Britt J.

  SvaraRadera
 6. Gunilla i Västerås2017-03-19 21:47

  Åh vad jag minns detta kondis från min barndom. Där fikade vi ibland med mor och far efter t ex en stadspromenad. Mor åt alltid Napoleon-bakelse. Låg längst ner på Kungsgatan och hade några trappor ner innanför entrédörren.

  SvaraRadera
 7. Min svärfar berättade många gånger att han arbetat på Nyholms när han var mycket ung, tror han var springpojk där men han pratade alltid om alla bakverken som bakades där. Tyvärr finns inte svärfar med oss längre så jag kan inte fråga mera.

  SvaraRadera
 8. Ja, det låg på Kungsgatan. När jag var barn på 1930 och -40 talet bdde vi på Gustafsberg om somrarna. En gång varje år gjorde familjen "utflykt" in till Uddevalla. Vi åkte båt in och sen gick vi upp till Norra kyrkogården där pappa gick runt och visade oss alla gravar där släktingar låg och berättade om dem. Det tog lång tid för vi har många släktingar begravda där. Sedan gick vi till Nyholms konditori (alltid Nyholms) och där fick välja var sin bakelse och var sin dricka. Det fanns inte så mycket att välja på då: .pommac, solo, loranga och sockerdricka minns jag att det fanns. Hem till Gustafsberg fick vi åka häst och vagn.Det fanns två hästdroskor och de stod Norra hamngatan, där det senare tror jag blev taxistation för bilar. Vi skulle alltid åka med Magnusson och Svarten. Den andra hästen var brun
  Inger Zetterberg Nilsson

  SvaraRadera
 9. De hade översvämning i butiken varje gång Bäveån översvämmade stan.. När vi var små brukade vi få gårdagens bröd och mata svanarna i ån😊
  /Roland

  SvaraRadera