2017-03-15

Hästepallarna 1908

Den här bilden har jag inte sett tidigare. Intressant att se hur det såg ut söder om kurvorna vid Hästepallarna när vägen var nybyggd. Idag ligger ju den stora "polisfickan" där till höger. Det är alltså där som polisen nu för tiden med förkärlek brukar stanna bilar för förarkontroll. Senast igår var där en sådan kontroll.  //

5 kommentarer:

 1. Fin bild! Roligt att se.

  SvaraRadera
 2. Gunilla i Västerås2017-03-16 22:21

  Gunnar, vet du något om vad som gjordes på denna väg runt 1945? Ombyggnad, förbättringsarbeten eller vad?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan inte hitta något om det just då. Skriv Hästepallarna i rutan "Leta i den här bloggen" så får du fram det jag skrivit om Hästepallarna tidigare på bloggen.

   Radera
  2. Gunilla i Västerås2017-03-19 21:45

   Jag har kollat nu och det nämns att första ombyggnaden gjordes 1932. Säkerligen har det skett senare också i fart med att trafiken intensivierades. Varför jag undrar är att min far blev utskickad från byggföretaget i Skåne till att grovarbeta vid denna väg någon gång 1944-1945. Någon annan som vet? Jag har några foton kvar.

   Radera