2015-10-11

Ingen idé att polisanmäla inbrott hos Mattssongruppen

Insänt av Bengt C:

Hej Gunnar.
Jag var ute i går Lördag kl 1745 och gick ner för att se om det var öppet för strandpromenaden nere vid kommunens förråd vilket den inte var. Men där upptäckte jag att någon hade brutit sig in
genom staketet till Mattsongruppen och upptäckte en del saker slängda vid en buske.
Som medborgare ringer jag 11414 för att anmäla detta vi ca 1815, jaha kö på detta 37 samtal före. 
Jag tänkte jag väntar, det tog ca 20 min innan jag kom fram. Jag pratade med en dam vilken skulle slussa mej vidare till ledningscentralen Göteborg. När jag pratar med dessa ca 1840 om mitt ärende vilket han förstår var viktigt.

Under tiden jag pratar kommer Nokas bevakningsföretag (tror de heter så) och säger detta till L-centralen han tycker jag ska prata med dessa vilket jag gör, ut kliver en man känner på låset till kommunens förråd, jag uppmärksammar den samme att det skett ett intrång genom staketet en bit bort. Han följer med och konstaterar att det inte ingår i hans uppgift, det ligger på polisen eller Securitas. Då sa jag till honom att han kan prata med  dom då? Nej jag har så mycket att göra så det får du göra själv, jag blev lite snopen men jag ringer upp 11414 igen jag ber dem ringa upp när det är min tur (kö 27 före).  De ringer upp jag tar det hela igen och blir kopplad till L-cent.

Förklarar igen min anmälan, han ber mej vänta och säger sedan att en bil är på väg och är där om en stund. En stund för mej är 15-20 min men när jag väntat 1 timma så ger jag upp och går hem. Kl är då 2005.

Jag undrar om de verkligen har varit på plats om de varit det så tycker jag att de kan ringa till mej o bekräfta detta (Jag står och väntar än).

En sista reflektion jag kommer nog inte att bry mej nästa gång.
Bengt.C. //

10 kommentarer:

 1. Var är polisen?? Känns som kriminella tagit över stan. Var ska det sluta??

  SvaraRadera
 2. Polisen och bankerna är lika bra på kundservice nu...

  SvaraRadera
 3. Alla måste veta att detta är ett samhälle vi röstat för i alla år ingen ska klaga,,,,,,,,,,,

  SvaraRadera
 4. Ansvar idag verkar inte finnas hos någon. Hur har det kunnat bli så här o varför? Våra säkra instutioner i samhället som ska vara självsäkra är inte det längre. Så tråkigt o beklagkigt.
  "Uddevallabo"

  SvaraRadera
 5. Samhället spårar ur allt mer. Tragiskt!

  SvaraRadera
 6. Jag känner mig inte trygg i Uddevalla längre.

  SvaraRadera
 7. Nej det är just detta att behöva vara rädd när man går ut. Tryggheten att vistas ute i samhället som har varit självklar tidigare har förändrats........

  SvaraRadera
 8. Hoppas att polisen och det så kallade vaktbolaget ställer upp och förklarar sitt agerande.
  Du hade nog otur som försökte få hjälp mitt i fikarasten.
  icke uddevallare 2015-10-12 1615

  SvaraRadera
 9. Känner så väl igen detta med att försöka ta sitt samhällsansvar. I förrgår tog det mig drygt en timme att anmäla en upphittad (troligen stulen) fräsch damcykel. Bollades fram och tillbaka innan jag äntligen hamnade hos rätt(?) instans. "Normalt hämtar vi inte cyklar, men jag skall se om det finns någon bil som kan fixa det!"
  Jag säger som du - är det verkligen meningen att man skall bry sig om att agera? Eller skall vi helt enkelt låta saker hända och bara rycka på axlarna??

  SvaraRadera
 10. Varför vara rädd för att gå ut? Vad ska hända? Kriminalitet har alltid funnits.
  Självklart ska man alltid ställa upp i sådana här lägen även om det "kostar". Stor eloge till Bengt C och gör om det och nästa gång för kanske är det din tur att få hjälp.
  Gäller det mig/mina saker så hoppas jag någon gör det för mig.
  Mattsson är säkert tacksam för det du gjort.

  SvaraRadera