2015-10-30

Fartygsbesök i Uddevalla hamn

 
Sedan några dagar har man kunnat se det här fartyget på Byfjordens redd. Det är ABIS BRESKENS som är registrerat i Nederländerna. Hon lossade storsäck gödningsmedel i början av veckan och ligger och väntar på att antingen lasta här i Uddevalla eller annan last i annan hamn.
Båten är speciell med tanke på att bygget ligger fram och däcket förhållandevis lågt, hon har bra egenskaper för att transportera vindkraftverk vilket är historiken för henne här i Uddevalla.

Hon ligger alltså för ankar på ca 40 meters djup och vi får väl se hur länge hon blir kvar.
Idag kom också AUTOPROGRESS som under några timmar lastade chassi vid det gamla roro-läget vid Skeppsholmspiren. Nu ikväll avgick hon igen mot Bremerhafen med sin last.  //

2 kommentarer:

  1. "Hon lossade storsäck ......" Men v a d var storsäckarna fyllda med? Det är ju det intressanta i sammanhanget. Det kan ju inte vara fråga om en leverans av förpackningshöljet 'storsäck' i hopvikt skick. De skulle ju i så fall med största sannolikhet levererats med lastbil. Så v a d var det för varor som fartyget transporterade till Uddevalla hamn, liggande i förpackningsformen 'storsäck'? Huggen sten, grus, eller vad ...... ?

    SvaraRadera