2015-04-21

Världens populäraste dubbelopera avslutar Folkets Hus och Parkers operasäsong


På Sicilien är Cavalleria rusticana en av de mest framförda operorna och intermezzot är ett av världens mest igenkända stycken. Den 25 april 18.30 livesänder Folkets Hus och Parker de båda enaktarna Cavalleria rusticana/Pajazzo från Metropolitan i New York.

Cavalleria rusticana/Pajazzo har olika kompositörer och orelaterade storylines, ändå paras de nästan alltid ihop när de framförs. En praxis som började på Met redan 1893. Verken är de mest kända exemplen på verism-genren inom opera. Kännetecknande för verism är att de bygger på verkliga människor från samtiden, gärna från lägre samhällsklasser.

David McVicar regisserar den första nya Met-uppsättningen av Pietro Mascagnis och Ruggero Leoncavallos dubbelopera. Marcelo Álvarez gör sin Met-debut i de båda ledande tenorrollerna. Eva-Maria Westbroek gör rollen som Santuzza, den övergivna kvinnan i centrum av Cavalleria rusticana, med Željko Lučić som den chevalereske Alfio.

Patricia Racette spelar Canios olycksaliga fru Nedda i Pajazzo, med George Gagnidze i sitt första Met-framträdande som Tonio. Mets chefdirigent Fabio Luisi leder båda operorna.

I rollerna:
Eva-Maria Westbroek - Santuzza
Marcelo Álvarez - Turiddu
Željko Lučić -Alfio
Patricia Racette - Nedda
Marcelo Álvarez - Canio
George Gagnidze - Tonio
Lucas Meachem - Silvio


Regi: David McVicar
Dirigent: Fabio Luisi
Musik: Pietro Mascagni/Ruggero Leoncavallo
Scenografi:
Rae Smith
Kostym:
Moritz Junge
Ljusdesign:
Paule Constable
Koreografi:
Andrew George
Vaudeville-konsult:
Emil Wolk

Text: Svensk text
Beräknad längd:
3 tim 30 min
Visas
: 25 april 18.30Biljetter säljs på Medborgarkontoret 0522 69 60 23 eller direkt i entrén i anslutning till föreställningen. Vid köp på plats tänk på att ha med kontanter då vi inte hanterar betalkort. I paus har vi såväl kaffe och sötsaker som vin och lite matigare utbud till försäljning.
Välkomna till ännu en höjdarkväll i Folkets Hus Uddevalla
önskar Simone med Volontärer och Personal!  //

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar