2015-04-15

Bevara eller riva? - Sanningens minut på torsdag 16 april


Skall det här huset och två andra fritidshus rivas? Ja det vill kommunens fastighetsförvaltare men på torsdagens möte i Samhällsbyggnadsnämnden kan frågan avgöras av politikerna.

Tjänstemännen ber politikerna om vägledning men ser ingen annan lösning än rivning. I Uddevallabloggens kommentarfält i inlägget häromdagen har det lämnats 30 kommentarer. Så gott som samtliga är emot att kommunen river husen,

På Facebook har det i samma ämne lämnats ett oräkneligt antal kommentarer. Även där är det en överväldigande kommentarer mot en rivning.

På torsdag skall alltså frågan avgöras. Eller skall den det? Kanske försöker politikerna att hitta en annan lösning än rivning? På torsdag vet vi.  //

12 kommentarer:

 1. Vi protesterar mot förslaget att riva ner husen längs strandpromenaden! Lyssna på oss som älskar Gustavsberg och vill att det bevaras som det är idag!

  SvaraRadera
 2. Vad har kommunen för avsikt att göra på denna mark? Kommer den att bebyggas av Vita Husen, Kynningsrud Prefab, PEAB?
  /Micke

  SvaraRadera
 3. Hur många skall behöva protestera mot detta vansinniga förslag för att politiken skall lyssna? Kanske dom förstår nu? Uddevallaborna vill ha ett bevarande av Gustavsberg !!

  SvaraRadera
 4. Hyresgästerna kämpar i "motvind" Deras förslag om att få en "oberoende" besiktningsman att göra en besiktning på om husen verkligen är i så dåligt skick att taken skulle rasa in har förvägrats av Tekniska kontoret! På hyresgästens konkreta förslag på en renovering som inte alls skulle uppgå till en miljon! som tjänstemännen påstår har man vägrat svara! Bordlägg frågan och kontrollera om den kalkyl som tjänstemännen lagt fram stämmer!! För samma belopp som en rivning skulle gå på kan man renovera och fortsätta få in hyra under flera år.

  SvaraRadera
 5. Bevara Bodele, förstör inte det unika område med rivning. Det är ett kulturarv vi bara måste förvalta och bevara.

  SvaraRadera
 6. Ta ert förnuft tillfånga och låt inte grävskopor förstöra de genuina gamla husen längs strandpromenaden. Området är av högsta vikt något som bör/måste bevaras. Alla hus måste få ett ansiktslyft om de skall överleva och så gäller även dessa. Enl. skriverier har det väl varit både si och så för dessa fastigheter. Eftersom man sparat in på underhåll i flera år så är tiden kommen att rusta upp det som försummats.

  SvaraRadera
 7. Stoppa rivningshysterin NU var rädd om vår stad.

  SvaraRadera
 8. Bevara - Vi skall väl även i fortsättningen få visa upp att Uddevalla är en kuststad med det lilla extra.

  SvaraRadera
 9. Lägg lite kostnad på det som finns och som uppskattas av invånarna. Husen kring strandpromenade gör att området blir levande och dessutom har det ett kultur värde. Att riva ett sådant här område som Bodele är vore förödande.

  SvaraRadera
 10. Uddevallas politiker skulle prova på något nytt - Börja vårda och bevara det gamla som finns kvar i stan. Tyvärr har vi inte så mycket kvar av detta längre.

  SvaraRadera
 11. Så typiskt Udddvalla! Hur tänker man? Förstör inte detta område längs strandpromenaden. Tänk om!

  SvaraRadera
 12. Det är helt otroligt att kommunen inte kan sköta sina fastigheter på ett professionellt sätt. Detta gäller allt från hyresavtal till underhåll. Här gäller det hus som ligger i absolut bästa läge och som rimligen borde vara lätta att både hyra ut och att sälja. Varför kan man inte ta vara på dessa värden i ställer för att bara leta efter argument för att riva? Tillvägagångssättet känns för övrigt bekant. Ingenting eller minimala underhållsinsatser görs, men man hävdar ändå att allt är OK. Helt plötsligt är sedan husen så dåliga att de är bortom all räddning. Sätt målet att husen skall bevaras oavsett vem som skall äga dem och jobba sedan för att hitta lösningar! Förutom de kulturella värdena tycker jag också att det finns ett värde i att det bor människor i området. Det skapar både liv längs Strandpromenaden och en extra trygghet för dem som nyttjar den.

  SvaraRadera