2015-04-18

Havskuren - en förnämlig återvinningscentral

I dag var det dags för ett nytt besök vid Havskurens återvinningscentral. Det är en förnämlig och välordnad anläggning för den som vill bli av med grovsopor av olika slag.

Sedan en tid har man infört ett passersystem som berättigar till tio gratis besök per kalenderår. Det är dock lite bökigt att få tag i passerkortet. Man måste ansöka om det på Uddevalla Energis hemsida.

När man väl fått tag i kortet är det enkelt. Du kör till infarten på återvinningscentralen och håller upp kortet framför en terminal som registrerar ditt besök. Ditt namn och antalet fra besök som du har kvar på kortet visas på en display.

Vad händer efter ditt tionde besök? Jo, sedan kostar det 100 kr per gång och du får en faktura till din hemadress. Tio gånger på ett år är ändå gratis och jag tror att det räcker för de flesta hushåll.  //

6 kommentarer:

 1. Och vill man inte betala 100kr så har Munkedal en lika förnämlig återvinningscentral, men utan bom och passerkort. Det brännbara är ju värdefullt nu för tiden och metallskrotet likaså så jag förstår inte varför de begränsar antalet besök.

  SvaraRadera
 2. Helt idiotiskt att ta betalt. Återvinningscentralerna säljer i princip allt vidare med vinst. Kanske någon ekonom kan förklara?

  SvaraRadera
 3. Suveränt välordnat! Bra med begränsing till 10ggr, då samlar folk på sig större lass per gång och det blir inte lika långa köer som det var tidigare!

  SvaraRadera
 4. Gunnar ! Tycker precis som du att vi har en välorganiserad soptipp. Måste dock tipsa om att besöka tippen i Lysekil någon gång. Den har havsutsikt. Det är det inte många tippar som kan skryta med.
  P-O

  SvaraRadera
 5. Jag tycker det är en fantastiskt bra återvinningscentral. Sedan ombyggnaden för några år sedan, så är den suverän. Men att begränsa till 10 fria besök är bara dumheter. Att folk ska samla skräp hemma istället för att snabbt och enkelt slänga det på återvinningscentralen är varken miljövänligt eller servicevänligt. Det har ökat kraftigt med nedskräpning ute i naturen när folk vill bli av med sitt skräp och nu bara dumpar det i naturen. Uddevalla Energi gör reklam för att de omvandlar sopor till energi (som de själva sedan säljer). Sen ska alla betala för att få slänga det. Nej, en återgång till fria besök har allt både Uddevalla Energi och sedermera Uddevalla Kommun råd med för sina invånare och för miljön i Uddevalla.

  SvaraRadera
 6. Fria besök ska det vara. Vi betalar redan för mycket i skatt.

  SvaraRadera