2015-04-28

Finn fem fel på kommunens nya gatuskyltar!

Uddevalla kommun håller på att sätta upp nya snygga gatuskyltar i staden. Så långt allt väl men vad står det på dem? Utanför Wessmanska huset, Uddevalla Hembygdsförenings hus, står den här stolpen med två skyltar som innehåller inte mindre än tre fel.

För det första reagerade vi på att kvarteret Frankensberg har döpts om till Frankenberg. Vi menar att berget bakom Wessmanska huset heter Frankensberg och inget annat.

Det Wessmanska huset har faktiskt tre gatuadresser. Trappgatan 2, Södra vägen 7 och Rävgiljan 1. På skylten står det Rävgiljan 3 - 7. Det borde således stå Rävgiljan 1 - 7.

På den vänstra skylten står det mycket riktigt Södra vägen 7 men inte ligger huset i kvarteret Ruthenbäck! Kvarteret Ruthenbäck ligger på andra sidan av Södra vägen.

Om en enda sådan här stolpe innehåller så många fel kan man undra hur det ser ut i resten av staden?  //

10 kommentarer:

 1. Trodde någon att det skulle bli rätt med det här för kommunen avancerade uppdraget?
  Det är ju massor med mycket enklare grejor som går käpprätt åt pipan.

  SvaraRadera
 2. Styr upp kaoset Gunnar. Tack.

  SvaraRadera
 3. På min tid i Uddevalla bodde jag på Fulltaga
  om jag mins rätt så är det nu Fultaga
  (f.d. Skredsvik Kommun)

  SvaraRadera
 4. Upprörande!

  SvaraRadera
 5. Hjälp vilken inkompetens! Kollar de inte upp att det är rätt uppgifter INNAN konceptet till skyltarna lämnas in för tillverkning? Samt när skyltarna väl kommit, att det verkligen är korrekt info och rättstavat? Och VAD KOSTAR alla dessa misstag att rätta till???

  SvaraRadera
 6. Ska man skratta eller gråta!? Kan detta vara så svårt? Ta fram riktiga uppgifter från början o kolla en extra gång innan tillverkning sker. (Bara ett litet tips!)

  SvaraRadera
 7. Så blir det när kommunen anställer folk som inte har lokalkännedom. Man måste kunna lite om kommun för att få jobba inom kommunen.

  SvaraRadera
 8. Slarv,slarv och vem får betala för alla misstag som görs på Blåkulla??

  SvaraRadera
 9. Konstigt för då finns det pengar till misstagen som görs. Reagerar på att ansvar o noggrannhet idag har förändrats mycket.

  SvaraRadera
 10. Skylten vid Valdemarsbergsvägen är också felstavad (har fått ett r extra)

  SvaraRadera