2012-03-08

Rätt svar på bildgåtan

Det var mycket riktigt Kålgårdsbergsgatan 7 och 9 på Jan Aronssons bild. Det där lilla huset som är inklämt mellan 7:an och 9:an finns än i dag inte på stadskartan utan där är det ett mellanrum precis som 1912. Kanske detta rent av är ett svartbygge en gång i tiden?  //

4 kommentarer:

 1. tack för yterligare fina bilder.När togs färgbilden? Borde inte det lilla klämmhuset som är så fint få en egen historieberättelse? Var det inte på Kgb-gatan som Werners stora butik låg på 50-talet? Ett pampigt varuhus,som finns i dokument hos Fotoklubben.Lever J.A.fortfarande ber jag om Honnör till honom,Fr.Bertil J.

  SvaraRadera
 2. Hundraåriga fullt funktionella hus, det byggdes med kvalité på den tiden. Roligt att de har fått vara kvar. K-märkta?

  SvaraRadera
 3. Var det här som gummikokaren Hjalmar Johansson hade sin vulkaniseringsfirma (däcksfirma) inne på gården till höger? Jalle var med och startade Uddevalla Bågskytteklubb och vann SM i lag i början på 50-talet.

  SvaraRadera
 4. Är det någon i Uddevalla som känner till KG Magnusson och hans Sadelmakeri? Vore mycket intressant att få veta vem han var och vilka han hade som anställda på företaget.

  SvaraRadera