2011-11-11

Var är detta?

En bild som kan vara från början av 1950-talet. Men var någonstans är detta?  //

10 kommentarer:

 1. Gröngatan ?

  Kent Ahrell

  SvaraRadera
 2. Ja, def. Gröngatan.

  SvaraRadera
 3. Gissar på Lelångevägen

  SvaraRadera
 4. Taborvägen !
  gissar
  P.Grahn

  SvaraRadera
 5. I huset till vänster var det en liten butik,
  jag tror innehavaren var en dam som hette Magnusson,jag var med farsan och levererade
  mjölk och smör där på 50talet,Gröngatan tror även jag.
  .

  SvaraRadera
 6. Tillägg,bilen är en Volvo.

  SvaraRadera
 7. Jo det är gröngatan,,,skjulet till vänster om bilen revs och där anlades en väg som också gick över Lelången, passerade Svanestugan och till Varvet,,,användes flitigt av varvsarbetare.
  Nere i Svackan till höger i bild låg Lokstallarna,,och i stora huset till höger låg mycket riktigt en affär,,,orkar ni med en story ur verkligeheten,,,vid affären kom en liten grabb ut med två väskor och han slet värre,,jag frågade honom om han ville ha skjuts och det ville han,,,han bodde i huset på Brattås (finns på bild på bloggen) jag körde upp honom på gården och bar ut hans väskor,,vet ni vad han sa då?,,,jo hans sa, "vilken jävla skitbil du har" haha,,,jag hade då en Austin A30 och året var 1963.
  Hans L

  SvaraRadera
 8. och i huset till vänster som inte syns bodde Roy Andersson vattenskidentuiast på den tiden ,, båtutvecklare som vi inte får glömma, hade sedermera verkstad på Kuröds Industriområde,, utvecklade skapelser tillsammans med Mr. Pino i båtbranchen. Pino skapade mer än detta i Uddevalla . Bodde uppe på gångtrumman mitt emot gamla taxi, G. Birgerson

  SvaraRadera
 9. Under krigsåren hade min mamma hönor i uthuset som ligger till höger vid banan. Tågen från Uddevalla H hade "uppförsbacke" och gick inte så fort här. Det var en sport hånga på sista vagnen och följa med en bit.
  Hade lång väg till skolan och kalla vintrar fick jag ibland åka med mjölkbilen som levererade till en butik där föreständaren kom när man drog i ett snöre som gick till hennes lägenhet.
  Lennart Stenegård

  SvaraRadera