2011-11-21

Stående ovationer för Percy Barnevik i ett fullsatt Östrabo


Ta dig tid och lyssna på Percy Barnevik från kvällens föreläsning på Östraboteatern. Här har han kommit fram till sitt arbete med Hand in Hand.

Tidningen Bohusläningen hade hörsammat tips från sina läsare att bjuda in Uddevallasonen för att föreläsa om sin tidigare och nuvarande verksamhet. Skälet var förstås Barneviks memoarbok Jag vill förändra världen vilket gör att han nu är högaktuell.

Jag var där i god tid, 40 minuter innan det skulle börja, och det var redan halvfullt i salongen som tar 500 personer. Och givetvis blev det fullsatt innan Barnevik började.

Det blev en högintressant kväll från början till slut. Förutom Percys berättelser från sin industriverksamhet världen över passade han på att berätta om möten med olika statsmän. Många dråpligheter från den världen fick vi oss till dels.

Hans nuvarande biståndsarbete med Hand in Hand engagerar honom djupt och fort skall det gå. Hjälp till självhjälp är filosofin och framgångarna har kommit slag i slag.
När föreläsningen var slut tackades Percy med stående ovationer, något som jag inte upplevt tidigare vid en föreläsning.
Efteråt var det lång kö till bordet där Percy satt och signerade sin bok.  //

1 kommentar:

  1. Uddevallare2011-11-28 19:06

    Såg honom på "Skavlan".
    Verkar vara en fantastisk människa!
    Missade föreläsningen men har köpt boken som jag ser fram emot att läsa snart!

    SvaraRadera