2011-11-26

Kostymbal i Läroverkets aula omkring 1949

Insänt av Anders Jonsson:

"Bäste Gunnar Klasson! 
I mina gömmor hittade jag idag ett gammalt fotografi från min skoltid, som kanske kan intressera Dig. Det är en bild tagen i Läroverkets aula omkring år 1949 (lite osäker) under en kostymbal. I regel försiggick våra skoldanser i gymnastiksalen. men lite finare tillställningar skedde i aulan. På fotot syns rektor Tage Rosenberg med fru sittande i centrum. Den frackklädde mannen, också sittande är adjunkten Folke Hurtig som på sin högra sida har rektors dotter Marianne..Undertecknad är shejken som sitter i mitten på golvet. Sittande på golvet längs till höger är Birgitta Walles.
Med vänlig hälsning
Anders Jonsson"

1 kommentar:

  1. Kommer inte ihåg just detta tillfället, men jag tror att fotot är taget senare än 1949. Snarare 1953-54. Jag känner igen många av mina skolkamrater. Kanske är jag med själv fast det har fallit mig ur minnet. Det finns en figur med rutig skjorta och hatt som kanske är jag, om inte någon annan gör anspråk på den identiteten.
    Roligt att få se detta.
    rolf ohlson

    SvaraRadera