2022-08-24

Värdig manifestation för Ukraina

Kvällens manifestation för Ukraina startade på Kungsgatans nedre del nära Västerlånggatan. Stadsmusikkåren i täten och sedan svenskar och Ukrainare i en lång rad. Och många blågula Ukrainska flaggor.

Marschen gick längs Kungsgatan till Kungstorget och sedan ner längs Norra Hamngatan till Bohusläns museum. I Museparken spelade Uddevalla stadsmusikkår Ukrainas nationalsång. Väldigt vackert.

Manifestationen fortsatte i Hörsalen på Bohusläns museum.
Ukrainas vänner organiserade manifestationen. Fr v tolken Kateryna Andersson, Elena Carlsson, Torsten Torstensson, Anneli Lillmaa och Karl-Göran Sundvall.
Kateryna Andersson var tolk.
Det var mycket blågult i lokalen.
Roger Johansson, ordförande i Källvikenstiftelen och med ett förflutet i Flygvapnet, höll tal om utvecklingen i Ryssland och hur Västvärlden valt att titta bort när Ryssland angrep sina grannar. Men Putin gjorde det en gång för mycket. Nu 24 februari 2022 inledde han det som han kallade en "specialoperation".
Anneli Löfström Rotary. Rotary Skansen samordnar insamlandet av pengar. Och Ukraina behöver fortsatt mycket hjälp. Har du möjlighet att bidra så Swisha en peng, stor eller liten, till detta Swishnumret.

.  //

3 kommentarer:

 1. Tack Gunnar för Swishnummer för oss som inte kunde närvara.

  Lennart G.

  SvaraRadera
 2. En otrolig fin vandring genom stan och fin avslutning på museet. 👍😀

  SvaraRadera
 3. Karl-Göran Sundvall2022-08-26 15:07

  Tack Gunnar för en heltäckande berättelse i bild och text

  SvaraRadera