2020-01-22

Var är detta?

Den här lokalen är det inte många som varit i, men kanske en och annan av Uddevallabloggens läsare. Så var är vi någonstans? 

6 kommentarer:

 1. Det är matsalsbaracken på Backamo. Byggd ca 1940 och riven slutet av 80-talet.
  Per N

  SvaraRadera
 2. Den här lokalen är det inte många som varit i, det har väl varit mängder med folk i varenda matsal, så det måste vara något som inte har används på riktigt.

  SvaraRadera
 3. Vem.... om inte Pelle Norberg vet?
  (Vi borde spela 60-tal , du och jag nån dag)
  Jo - jag var där 1974 som någon typ av handräckning
  Då befälet sa att jag skulle elda i kaminen när bassarna kommer för lunch

  Detta torde vart en paviljong - rätta mig om jag har fel
  Jag gick loss ordentligt och eldade på såpass att kaminen sprack

  Jag vill påminna mig att befälet hette Skansebo

  SvaraRadera
 4. Tillsyningsman för Backamo var Georg Skansebo. Han bodde på Orust och hade Backamo som "extratjänst" och var alltså civil. Han var mycket noga med städning mm och jag kan tänka mig att han gick i taket när kaminen sprack...
  Per N

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast han gick klädd i uniform på Backamo. Furirs grad om jag minns rätt.

   Radera
 5. Georg Skansebo gjorde sina sista dagar innan pension - var dock klasskamrat med Irene - (dottern) Får väl kanske revidera Skansebo en aning. Taket gick han inte i - tvärtom. En sällsynt saktmodig och älskvärd person - som dock hade en lösgom som hördes lång väg , då kletig honung var fruns dagliga pålägg på smörgåsen- vilket gav en baktakt på tuggandet. Ok - till viss förtjusning
  Skansebo var dock älskvärd

  MVH Jocke P


  SvaraRadera