2020-01-01

Nya LEADER-pengar till Gustafsbergsprojekt

Projektledaren Nathalie Kereki Bohlin, Destination Uddevalla, i Sjörövargrottan

Gustafsberg – Platsens berättelser
Unika och vackra Gustafsberg har varit en plats för rekreation i över tvåhundra år. Historierna är många och nu kommer dessa även allmänheten till del genom att rusta upp gamla stigar och kompletteras med nya sträckor så att det åter går att ta stärkande promenader i enlighet med Dr. Marins ordination, kurortens första badläkare år 1810. I slutet av 1700-talet grundades här Sveriges första internatskola. Skolpojkarna lekte i en grotta som skall lyftas fram så att dagens familjer ska kunna uppleva sina egna äventyr. Det finns fler spännande berättelser som ska få komma fram genom skyltning och information. Insatsen är ett led i att utveckla området Gustafsberg, få fler att hitta dit och på så vis stärka kopplingen mellan hav och land och skapa gynnsamma förutsättningar för näringslivet som finns i området. Projektet möjliggörs med stöd från Leader Södra Bohuslän och är en förlängning av ett pågående projekt vilket nu har beviljats 460 000 till de nya aktiviteterna.

Gustafsberg förvaltas av Gustafsbergsstiftelsen men projektet drivs av Destination Uddevalla.  //

2 kommentarer:

  1. Riktigt riktigt bra!!!

    SvaraRadera
  2. Det är bara att gratulera Gustafsberg till detta! Det kan inspirera till att göra det man gjorde förr flanera och promenera i "Lilla Schweiz"som Gustafsberg kallades. Varje dag sedan 1994 är jag ute och vandrar i skogarna på Gustafsberg.
    Det finns massor av igenväxta stigar att åter hitta och kanske kan den fina men bortglömda platsen med utsikt över hela Gustafsberg återställas. Se kärleksparet på bänken längst ned t.v. på informationstavlan vid Gustafsbergs Vandrarhem.

    SvaraRadera