2016-11-02

När skall Uddevalla få en pendelparkering värd namnet?

De här två bilderna, från tågfönstret idag, visar pendelparkeringen vid Stora Höga järnvägsstation. Stor parkering och fullt med bilar.
Arkivbild

Och detta är pendelparkeringen vid Uddevalla C. Pytteliten jämfört med Stora Högas. Kommer man ens på att man kan parkera här för att ta tåget till Göteborg över dagen. Jag gör det inte.
Arkivbild

Och varför är den så liten? Platsbrist är det ju definitivt inte. Nu säger säkert någon att denna stora planen får man inte ta i anspråk för det är en annan markägare? Om det nu är det så måste frågan gå att lösa. Vill vi att folk skall ta tåget från Uddevalla C?
Arkivbild

Vid Uddevalla Ö är parkeringsplatsen större men den räcker förmodligen ändå inte till när alla skall börja åka tåg så som Västtrafik vill!  //

15 kommentarer:

 1. Bra synpunkter! Visste inte ens att det fanns en pendelparkering vid stationen. Vet den ena handen vad den andra gör eller behöver??
  AM

  SvaraRadera
 2. Nu hänger jag inte med i logiken. Om pendelparkeringen vid Uddevalla C är okänd och därmed har låg beläggning så är det väl inte en utökning som behövs. Anledningen till den låga beläggningen kan ju vara att det går bussar till stationen. Jag är säker på att om parkeringen byggdes ut skulle Västtrafiks belackare i stället klaga på att man investerar i ny mark när edan det finns gott om p-platser.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Västtrafik vill ju styra över allt resande till tågtrafiken. Så en viktig förutsättning för det är såklart att man kan ställa sin bil där och vid Uddevalla Östra över dagen. Pendelparkeringen är snarare för liten än okänd. Busstrafiken till och från Uddevalla C har reducerats och går exempelvis inte längre från järnvägsstationen utan man får gå upp till Strömstadsvägen och det är inte alla som förstår när man kommer med tåg till Uddevalla C.

   Radera
  2. Om de är för små borde de vara fulla av bilar. Av bilderna framgår att det är gott om plats. Återkom med kravet om utbyggnad tills behov finns annars kastas pengar i sjön.

   Radera
  3. Bilden är tagen en lördag eftermiddag då det inte är så många bilar på parkeringen.
   Och är det ledigt utrymme här så beror det säkert på att de flesta vet att parkeringen rymmer ett begränsat antal bilar och följaktligen inte vill chansa på att ställa upp bilen här.

   Radera
  4. Varför är det ingen bild från en vanlig pendlardag?
   Nu gissar man och hittar på och försöker skapa debatt på ett problem som inte finns.
   Vet nu dom flesta att det finns ett begränsat antal platser så har dom väl hittat andra platser så vad är problemet?En enkel fråga är det brist eller inte

   Radera
  5. En orsak till att det finns tomma parkeringsplatser är att det är dyrt att parkera där. En pendelparkering värt namnet är en prisvärd parkering.

   Radera
  6. Så då var det inte brist på parkeringsplatser utan en kostnadsfråga
   Vad kostar det att stå där.

   Radera
 3. Gör parkering på den stora asfaltsytan vid lagerlokalerna som ser hemska ut när man kommer med tåg. Öxnered och Trollhättan har stora fina pendelparkeringar. Varför händer inget i Uddevalla??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pendelparkeringen i thn stod klar tidigt 2014. Är idag belagd till ca 20-30%.
   Martin

   Radera
 4. Dubbelspår till Göteborg är den viktigaste framtidsfrågan för Uddevalla. Bygg ut pendelparkeringen!

  SvaraRadera
 5. Håller med om att lagerlokalerna ser anskrämliga ut. Inte bara när man kommer med tåg utan även med bil på infarten till stan. Grått o trist.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Riv lagerlokalerna. Fula och skapar otrygghet. Mer belysning behövs också.

   Radera
  2. Lättvindigt att slänga ur sig att lagerlokalerna skall rivas. Bör man inte först ta reda på vilken verksamhet som bedrivs i husen, och vart dessa företagare skall flytta. Givetvis borde markytorna nyttjas som pendelparkering. Har inget att göra med ifall lagerlokalerna är fula. Erik O Ua.

   Radera
 6. Jag skrev ett förslag på ViVilliUddevalla
  Gå in och rösta på det.
  Pendelparkering
  Gör planen vid Södra Järnvägsgatan till pendelparkering.
  Entrén löser man genom en bom som styrs av Västtrafikkortet.
  Åker man ingenstans kostar parkeringen samma som en kommunresa.
  https://www.google.se/maps/@58.3534637,11.9254601,203a,48.1y,2.49t/data=!3m1!1e3
  ---
  Pendelparkering
  Gör planen vid Södra Järnvägsgatan till pendelparkering.
  Entrén löser man genom en bom som styrs av Västtrafikkortet.
  Åker man ingenstans kostar parkeringen samma som en kommunresa.
  https://www.google.se/maps/@58.3534637,11.9254601,203a,48.1y,2.49t/data=!3m1!1e3

  SvaraRadera