2016-11-04

Magnus och Magnus bygger båtar i Uddevalla

Magnus Larsson och Magnus Lundgren

Arcona Yachts och Magnus Lundgren har sedan hösten 2014 utvecklat ett nära samarbete med Magnus Larsson, känd från Nord West och Najad produktion, och hans företag Sail Yard vilka har byggt Arconas modeller 430 och 465 Carbon i Kungshamn.

Detta samarbete intensifieras nu i och med att bolagen gemensamt har flyttat in i en ändamålsenlig och modern produktionsanläggning i Uddevalla. Så nu byggs det åter båtar i Uddevalla.

Företagen har hyrt in sig i Benders lokaler och här möjliggörs en rationell och kundorienterad produktion av högsta kvalité med slutresultat i performance - cruisers för seglare med stora krav på komfort - utan att behöva göra avkall på känsla och fart.
I anslutning till produktionen finns Arconas nya försäljningskontor och visningsbåtar vid ny flytbrygga. En utökad satsning på förmedling av nyare högkvalitativa, begagnade segelbåtar kommer även att märkas. Ansvarig för kontoret i Uddevalla blir seglarprofilen Magnus Lundgren.
Seglarsoldaterna Urban Lagnéus till vänster och Magnus Lundgren 1985.

Magnus Lundgren gjorde värnplikten på Bohusläns regementes idrottspluton 1984-85 och jag var hans plutonchef. Han tillhörde då SS Gullmar i Lysekil. För att komma ifråga för utbildning vid en idrottspluton måste man vara meriterad. Han var redan då tvåfaldig svensk mästare i E-jolle. Han var tillsammans med Urban Lagnéus rankad tvåa i 470 1984. Utnämnd till årets junior i svensk segling 1984. Inför OS 1992 var han etta på världsrankingen i 470. Han har även goda meriter från matchracing. Hur många svenska rekord han tagit har han idag inte riktigt koll på.

Sedan Urban gjort ett flerårigt uppehåll i seglandet har de två kompisarna nu hittat varandra igen och i år vann de tillsammans Viken Ägirs tävling Bohusracet.  //

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar