2016-11-09

Barnhuspojkar på Gustafsberg

Det finns inte så många interiörer från Gustafsbergs barnhus men här är en av dem. Det jag försöker lura ut är om detta är det gamla barnhuset från 1854 och som brann ner 1894, eller om det är det nuvarande Skolhuset från 1897?

Det höga skåpet därborta tror jag att vi har kvar. I så fall står det i magasinet. Likaså de små stolarna som pojkarna sitter på finns kvar idag, i vart fall flera av dem. Att dessa möbler finns kvar idag skulle kunna tyda på att de köptes in efter att 1897 års skolhus hade byggts. Å andra sidan funderar jag över det bastanta trägolvet. Något sådant har vi inte idag.  //

2 kommentarer:

  1. Jag jämförde bilder på de olika byggnaderna och tittar man på fönstren och dess spröjs tycker jag det ser ut som att det är den gamla byggnaden.

    SvaraRadera
  2. Fotogenlampa med bulb var vanligast senare, inte lätt. Tveklöst 1890-tal.

    SvaraRadera