2016-11-18

COUNTRY ROCKIN' CHRISTMAS

PRESSMEDDELANDE

Premiär 25 november!

Nu lackar det snabbt mot jul och årets julshower i Uddevalla har sina premiärer. På Restaurang Köket i Uddevalla kommer det att bli country och rock’n’roll för hela slanten. En av Sveriges allra mest meriterade countrysångerskor, Inger Nordström möter Sveriges största rockabillystjärna, Uddevallas egen Kent Vikmo eller Jack Baymoore som han kallas i rockabillykretsarna världen över.

- Det ska bli mycket roligt att spela tillsammans med det här gänget och få bjuda publiken på riktigt svängig ”pure country” under dessa fyra helger, säger Inger.

Inger Nordström började sin bana som dragspelare och var under 1980-talet ett välkänt dragspelsnamn i Sverige.1986 spelade Inger Nordström in dragspelsplattan "Duett" tillsammans med norske dragspelaren Sigmund Dehli. Plattan fick det norska "Belgprisen 1986" för årets bästa dragspelsplatta i Norge.

1988 gick Inger in som medlem i countrybandet Freetown Highway och vann Country-SM samt deltog i EM för Country i Hilversum, Holland. 1990 drog Inger tillsammans med Fredrik Andersson igång det egna bandet Inger Nordström ’n' her Rhinestone Band. Bandet vann Country-SM 1990.

Bandet var verksamma under 18 års tid och turnerade ett flertal gånger i USA samt i Europa. Bandet släppte ett antal singlar i USA varav flera gick upp på första plats på den amerikanska Indie Radio-listan. Värt att nämna bland alla de album Inger spelat in är den soloplatta som spelades in i Nashville 1999. På plattan medverkar musiker som Buddy Emmons, Greg Gailbraith, Mike Leach m.fl.

Inger Nordström ’n' her Rhinestone Band röstades också 10 år i rad fram till årets nordiska artist/band av läsarna av Kountry Korall, Sveriges ledande countrymagasin. Inger har medverkat två gånger i den svenska Melodifestivalen. 1994 då hon tillsammans med Jenny Silver körade bakom Nick Borgen med låten "Små minnen av dig" och 1996 då Inger deltog på egen hand med låten "Gråt inte".

- När jag började planera en julshow i Uddevalla inför detta år, så var min tanke country och rock’n’roll och då också att hitta en bra countrysångerska, säger Kent. Både jag och Inger har turnerat med våra band på samma ställen tidigare, men aldrig spelat tillsammans och jag blev väldigt glad när hon tackade ja till att komma hit till Uddevalla och spela. Vi kompas av mitt ena band, trion Tennessee Drifters, med vilka vi vann Country-SM 2009. Denna gång uppgraderat med Ingemar Thorell på piano och Peter Knaif på trummor.

Kent Vikmo, eller Jack Baymoore som är hans artistnamn inom rockabillyvärlden, har en lång karriär bakom sig och har släppt ett antal skivor och turnerat och spelat på de största scenerna i både Europa, USA, Australien och även Ryssland. Han är högaktuell till påsken 2017 då han är en av huvudartisterna på världens största rockabillyfestival i Las Vegas, USA, ”Viva Las Vegas”, med bortåt 10 000 deltagare samt Europas största motsvarighet, ”Rockabilly Rave” i mitten av juni. Mellan de utländska bokningarna spelar han på både större och mindre scener runt om i Sverige och givetvis gärna i sin hemstad Uddevalla.  //

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar