2016-10-16

Var ligger Utby?

Insänt av Jonny Jansson:

Hej Gunnar!

Hoppas allt är bra med dig. Jag har funderat över flera gånger när jag åker förbi Bratteröd att det skyltas in till Uddevalla och Utby? Har frågat runt och även tittat på kartor om det finns något mer Utby än det ut mot Lanesund. För min undran är varför det annars skyltas mot Utby där. Vet du som har koll på Uddevalla?
Mvh
Jonny"
Här står skylten som Jonny berättar om. Ja frågan om Utby är berättigad. Men det är förstås inte det Utby som ligger väster om Uddevalla.
Nej detta Utby ligger vid Göta älv i gamla Älvsborgs län och är idag ganska svårfunnet då jag fick leta en stund för att hitta det. Man kommer dit genom att åka från Bratteröd genom Forshälla. När man kommer till Vassbovik tar man inte vägen till höger mot Ljungskile utan fortsätter längs en gammal ganska dålig grusväg rak fram. Man passerar Ivarsbo och Nötebron och kommer så småningom till Utby.  //

3 kommentarer:

 1. Vad är det som är viktigt i UTBY eftersom det skall visas på vägskyltar? Är det en stor plats eller har UTBY något som är speciellt intressant?

  Ann O´Nymh.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har jag också undrat.
   Jag har varit där två gånger, första gången uppfattade jag inte att jag hade passerat Utby utan undrade bara vart det låg.
   Andra gången höll jag bättre koll och såg några hus som på GPS markerades Utby.
   Alldeles straxt öster om Utby på kartan ser det ut som om det varit en överfart på Göta Älv.
   Färjeläget Utby? Fniss :-)

   Radera
 2. Tack Gunnar för svaret. Tanken låste sig i att det är Uddevallas Utby för annars borde jag räknat ut det. Vägen går ju ändå åt två håll när man kör av avfarten. Och när man tittar på kartan kan man förstå varför det står som det gör när Utby är vägens ändpunkt när man kör öster ut.

  SvaraRadera