2016-10-13

Än finns det hopp för Miljöpartiet

Jag skrev ju i mitt inlägg före debatten att partipiskan kommer att vina, men där hade jag fel när det gäller Miljöpartiet. Två ledamöter, Jarmo Uusitalo och Ole Borch, röstade med hjärtat och hjärnan. Eller rättare sagt, de lade ner sina röster till skillnad mot sina partikamrater som röstade med den styrande majoriteten, där ju MP ingår.

Nu spelade det ingen roll eftersom minst en tredjedel av fullmäktigeledamöterna yrkade på återremiss så det hade ingen praktisk betydelse. Men det var ändå en viktig signal att två hedersmän kunde se bortom blockpolitiken i en sådan här fråga. //

7 kommentarer:

 1. Detta ger hopp om att det finns politiker som använder både hjärna och hjärta! för om man var piskad att rösta utan att använda hjärnan och hjärtat och bara skulle lyda vad majoriteten bestämde trots att detta är ett eget parti så lurade man både väljare och ideal. Miljöpartiet måste sluta att gå de röda till viljes annars kan dom lika gärna upphöra att finnas till! Tack för dom starka som vågar att gå emot partipiskan!!! det uppskattar vi väljare och därför kan det finnas en liten möjlighet att vi fortsätter att rösta på er,,, fast då får ni nog välja en annan ordförande!

  SvaraRadera
 2. Pinsamt att man inte förstår vad en minoritetsåterremiss är eller vad det betyder att lägga ned sin röst vid detta tillfälle.
  Verkar som betraktaren inte använder hjärnan ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vill bara poängtera om någon glömt att ni som sitter i fullmäktige är valda av invånarna och borde lyssna på vad den större delen av oss vill i ärendet.

   Radera
  2. Håller med ovan svar. Pinsamt om man inte förstår detta. Eller har hjärnan gått i strejk.

   Radera
 3. Heja Jarmo och Ole! Kämpa på!

  SvaraRadera
 4. Jag uppskattar de som vågar vara raka och ärliga, det finns alldeles för många som bara följer med dit vinden blåser. Ole och Jarmo det ni gjorde, gjorde ni bra.

  SvaraRadera
 5. Halva MP går mot stormen och reflekterar på vad Uddevallaborna vill. De andra når vägs ände. Bra Jarmo och Ole

  SvaraRadera