2016-10-10

Stort intresse för NATO-debatt på Bohusläns museum

 Mike Winnerstig, svensk säkerhetspolitisk analytiker, reservofficer och forskare vid Totalförsvarets forskningsinstitut inledde kvällen med att informera om vad NATO är.
Den senaste tiden har försvarsfrågan mer och mer kommit i fokus och inte minst frågan om NATO-medlemskap eller inte. Det märktes på det stora intresset för kvällens debatt som arrangerades av Försvarsutbildarna Bohuslän-Dal, Bohusläns museum och Källvikenstiftelsen. Moderator var Lars Hartelius.
Efter den inledande informationen steg så debattörerna upp på scenen. Det var Paula Holmqvist (S), ledamot av riksdagens försvarsutskott samt Lars Tysklind (L), ersättare i samma utskott.

Socialdemokraternas hållning i NATO-frågan är ju som bekant att Sverige inte skall vara medlem i NATO, medan Liberalerna sedan 1999 varit förespråkare för ett medlemskap. De båda debattörerna försvarade givetvis sina partiers linjer därvidlag men var överens om att Sverige behöver ett starkare försvar.
Efter debatten släpptes ordet fritt för frågor. På det hela taget en informativ kväll och blickar man några år tillbaka så var det bara Liberalerna som var tydliga med att vilja gå med i NATO. Idag är hela alliansen NATO-förespråkare.  //

4 kommentarer:

 1. Mänskligheten står inför betydligt större problem än att komma på effektivast möjliga sätt att mörda varann på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilket problem vill du lösa först . . .? Erik O U-a

   Radera
 2. Säg nej till NATO!!

  SvaraRadera
 3. Gud skapde färger på folk olika språk olika färger i huden. jag vet ingenting men vill gärna ha kommentar

  SvaraRadera