2016-04-28

Leif Börjessons sista arbetsdag vid Uddevalla kommun

Leif Börjesson och kommunstyrelsens ordförande Ingemar Samuelsson.

I dag gjorde Leif Börjesson sin sista arbetsdag för Uddevalla kommun. Att det var en populär person som lämnar sin tjänst gick inte att ta miste på. Kön var lång av dem som ville säga adjö trots att det egentligen var tänkt som ett inofficiellt avsked.

Leif Börjesson är född i Strömstad 1952. Han flyttade till gymnasiet i Uddevalla 1967-68 och sedan fortsatte studierna vid Chalmers. Hans första jobb var som konsult i Malmö i tio år. 1986 flyttade han till Uddevalla och blev trafikplanerare vid Gatukontoret där han sedan blev utredningschef och administrativ chef. När Lars Berg gick i pension efterträdde han honom och blev teknisk chef. Sedan vidare till kommunledningskontoret där han även basade över bl a Räddningstjänsten.

Nästa befattning blev kommundirektör och på senare år har han jobbat med strategisk planering.
Från Räddningstjänsten Mitt Bohuslän uppvaktade Mats Johansson och Bernt Eriksson. De båda passade också på att förära Leif titeln "Hedersbrandchef i Räddningstjänstförbundet för evig tid".
Överförmyndaren Kurt Hansson var givetvis på plats,
liksom Uddevallahems VD Thomas Aebeloe.
Samhällsbyggnadsförvaltningens chef Carina Johansson.
Utredaren Stefan Björling.
Från vänster Uddevalla Hamnterminals VD Ulf Stenberg och till höger kommundirektör Peter Larsson.
Och många andra lät sig väl smaka av tårtan. Avslutningsvis höll Leif Börjesson en underfundig betraktelse om sina 30 år i kommunens tjänst. Han flyttade till Helsingborg för några år sedan och har sedan dess veckopendlat. Vad han skall göra i framtiden sa han sig inte ha en aning om men hans intresse för handboll kommer att ta sig uttryck i att han kommer att följa Kropps på avstånd och i sin nya hemstad har han ju OV Helsingborg "att ta hand om".

Uddevallabloggen önskar honom all lycka!  //

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar