2016-04-29

Kvällspromenad med kameran

 Man hinner fundera en hel del när man tar en kvällspromenad efter jobbet. Kvällens promenad var inget undantag. Den första bilden visar status just nu på hoppbassängen vid landbadet. Jobbet med att fylla igen bassängen är snart klart.
 Vid damernas badplats vid Skeppsviken ligger det här flytetyget för ankar berett att bogseras ut på vattnet för att bli en valborgsmässobrasa i morgon kl 19.
 Och så åter igen en av alla felstavade skyltar. Fast den här har suttit här i många år.
 Buss 820 som går mellan Göteborg och Kampenhof skall enligt dagens Bohusläningen mer eller mindre upphöra fr o m den 19 juni i år- Man kan undra om Västtrafik har fått hjärnblödning?
Vid hållplatsen Kapellevägen går det idag 16 avgångar till Nils Ericsson-terminalen i Göteborg. Fr o m 19 juni skall dessa reduceras till två avgångar, 04.42 och 16.17. I motsatt riktning från Göteborg till Kampenhof blir det inga avgångar alls. Man vill tvinga oss att åka tåg istället. Men hur skall vi ta oss till tåget, vi som bor på vischan söder om stan när det inte går några bussar? Och tåget har fått dåligt rykte efter alla missöden under vintern!

-Jag har full förståelse för att folk kan ha synpunkter, säger Västtrafiks trafikchef Mikael Olsson till Bohusläningen. Jaså, han förstår det???

Och blir det miljövänligare om fler och fler tvingas ta bilen?
Och slutligen bron över Bodelebäcken. Den måste repareras vilket betyder att den måste stängas av helt under en dryg månad i höst. Kommunen vill att vi skall köra en omväg på tio kilometer via Oxeskallebackarna - Groheds station via Hässleröd. Men där säger nu vägföreningen blankt nej till den tanken då vägen är privat och man är rädd för att alla tunga transporter skall göra sönder den. Så hur löser man detta? Ja vi vet ännu inte hur det blir. 

Man får som sagt en del tankar i huvudet på en kvällspromenad!  //

6 kommentarer:

 1. Ska man skratta eller gråta.. Det finns så mycket galenskap i stan.. När ska uddevallabon resa sig??

  SvaraRadera
 2. Det var ett ambitiöst igenfyllande av hoppbassängen, med "padda" och allt. Skall de asfaltera ovanpå? Det ger i alla fall inte intrycket av att det bara är tillfälligt, i såna fall hade det räckt att bara fylla i grus och låta det vara.

  SvaraRadera
 3. Kan inte kommunen passa på att göra något roligt på "grusplattan", t.ex. en boulebana eller bygga ett provisoriskt utegym? Det skulle ge Uddevalla kommun en stjärna (eller sol) i kanten så här inför sommaren :-)

  Mvh // Johan Falk

  SvaraRadera
 4. Badet.
  Håller med Kalle B. tror inte hoppbassängen kommer vattenfyllas igen, kommunen kommer anse att det blir alldeles för dyrt att få ur allt grus, det är ju inte är lika enkelt som att tippa i.
  Förstås om nu inte någon på kommunkontoret kommer på att gratis kunna få hem detta lätt begagnade 0-35 till sin egen tomt när det blir aktuellt att renovera hoppbassängen.
  Jag tycker ju att det skulle räckt med några varningsskyltar, hoppning och dykning sker på egen risk eftersom bassängen är tom.

  Kollektivtrafiken.
  Skit i miljö och hälsa.
  Det med samåkning, buss och tågtransporter måste politikerna försvåra så mycket det går.
  Tänk om fler och fler skulle börja samåka och åka kollektivt, skatteintäkterna skulle ju minska katastrofalt.

  Bron.
  Dom pengar som nu har lagts för att få i gruset och kommer att behövas för att få ur gruset ur hoppbassängen hade kanske räckt till en bit av en provisorisk bro över Bodelebäcken.
  Ove

  SvaraRadera
 5. Eller deponera i gammal tysk saltgruva då det verkar vara hemska oidentifierade miljöstörande medel som tas omhand på billigaste vis,,,,,

  SvaraRadera
 6. Det där med hjärnblödning hos västtrafik är nog ingen risk. Troligen saknas förutsättningar ens för huvudvärk.

  SvaraRadera