2016-04-22

Dags för nästa renoveringsobjekt på Gustafsberg - ETTAN

Ja, nu är det dags för nästa renoveringsobjekt på Gustafsberg. Ställningarna kom upp i veckan och det är alltså byggnaden som heter ETTAN.

ETTAN uppfördes på 1790-talet som kontor och bostad för varvsbyggmästaren och kallades därför även Byggmästargården. Skeppsvarvet låg i sluttningen nedanför ETTAN.

Huset gjordes om till bostad för badgäster på 1820-talet. Verandan - ett "måste" på sommarhus i slutet av 1800-talet - har tillkommit senare.

Renoveringen har varit ute på offentlig upphandling enligt LOU (Lagen om Offentlig Upphandling) och anbudsgivningen vanns av Uddevalla Farmartjänst med Zetterbergs Multitjänst som underentreprenör.

Det första som skall ske är byte av taket, där det tvåkupiga teglet byts till enkupigt.  //

5 kommentarer:

 1. Är så i skrivande stund så sugen på namnet till den store varvsbyggmästaren,,,,,,,,

  SvaraRadera
 2. Hoppas nu företagen som får dom viktiga och ärofyllda projekten med att renovera byggnaderna på Gustafsberg kollas i sömmarna, så att det inte bara är lägsta pris som gäller.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kan vara lugn. Sömmarna är kollade. LOU gäller och antikvarisk medverkan från Bohusläns museum/Länsstyrelsen från första början till slutbesiktningen.

   Radera
 3. Hatten av för att byggnaderna och hela området hålls i så fantastiskt fint skick! Måste vara ett oändligt jobb att få till finansiering osv. Bra jobbat!

  SvaraRadera