2016-04-25

Kommunen har ingen lycka med sina nya gatuskyltar

 Uddevallabloggen har tidigare uppmärksammat en del felaktiga gatuskyltar bland de nya som sattes upp av Uddevalla kommun förra året. Här kommer en till där Jacob Trahnsgatan är felstavat på ena sidan men rättstavat på andra sidan av samma skylt. Skylten sitter i korsningen Kilbäcksgatan - Jacob Trahnsgatan.
Andra sidan av skylten. Här är det rätt. Nu har ju vare sig jag eller någon annan systematiskt letat fel utan råkat upptäcka alldeles för många. Kanske skylttillverkaren skulle få till uppgift att byta ut de felaktiga mot riktiga?  //

5 kommentarer:

 1. Det är ju inte så konstigt att komplicerade rymdfärjor eller kärnkraftverk havererar när det inte går att få några skyltar rätt.

  SvaraRadera
 2. Påminner en del om Bohusläningens kvalitet på det skrivna ordet, i synnerhet deras nätupplaga, där en korrekt utförd korrekturläsning alldeles för ofta saknas.

  SvaraRadera
 3. Absolut ska de bytas ut och bli rätt. Vi måste värna svenska språket och dess rätta stavning.
  //Gunilla

  SvaraRadera
 4. Jag tog bort två kommentarer efter att ha uppmärksammats på att den ena andades rasism. Jag borde förstås aldrig ha släppt igenom den men jag får skylla på att det gick alldeles för fort via mobilen. Bra att jag blev uppmärksammad på detta.

  SvaraRadera