2016-02-19

Trafikolycka vid Hästepallarna

Strax efter kl 15 på fredagseftermiddagen inträffade en trafikolycka vid Hästepallarna.  Föraren, en kvinna, uppger för polisen att hon kollat ner i mobilen. Hon klarar sig utan skador.

17 kommentarer:

 1. Vissa väljer väldigt konstiga ställen att parkera på!

  SvaraRadera
 2. Vild gissning: telefonen var viktigare än ratten. Oj, svängde vägen, det såg jag inte.

  SvaraRadera
 3. Tråkigt att folk drar slutsatser med eroni när man inte vet varför.Tänk er för en annan gång.

  SvaraRadera
 4. Dags att FÖRBJUDA telefoner i bilar. Sverige nästan enda landet där man får fumla med dem i bilar.
  Jan T. Lagen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Menar du helt? För det finns en lag sedan en tid tillbaka.

   Radera
 5. Det finns ingen statistik över huvud taget som säger att det är ett stort problem att prata i telefon medan man kör. Handsfree är inte lösningen, då det inte är ett problem att hålla i telefonen. Hur många har inte en hand på växelspaken eller en arm ute i fönstret? Det det handlar om är att något annat tar förarens uppmärksamhet från det den borde göra. Kan lika väl vara barn i baksätet, eller en medpassagerare som personen pratar med. Kanske lite av den avancerade utrustning som finns i dagens moderna bilar. Nej, det är sunt förnuft som gäller, att ägna sig åt det som behöver ens uppmärksamhet. Oftast är det att ratta bilen när man är ute och kör.

  SvaraRadera
 6. Du "Anonym" har tydligen inte körkort och då aldrig kört bakom någon som håller på med mobilen, och inte kan hålla hastigheten och inte håller sig på rätt sida av vägen utan svänger åt alla håll. Hålla i växelspaken är väl en sak men sitta och höra på kanske ett samtal du inte vill ha och bli upprörd av det t.ex. Nä, håller med,låt det bli förbjudet som i nästan alla andra länder. Anders Statement.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det har jag, så du har fel i båda fallen! Du borde läsa vad Statens väg- och transportforskningsinstitut (VTI) har tagit fram för fakta och inte fortsätta att sprida lögner och ogrundade påståenden. http://www.trafikverket.se/contentassets/6bb0c7eba7224070acabaa7924cea185/atgarder_trafikfarlig_anvandning.pdf
   Men det vill du säkert inte så jag ska hjälpa dig på traven med något av vad de skriver i förordet: "I oktober 2011 presenterade VTI en litteraturgenomgång om användning av mobiltelefoni och annan kommunikationsutrustning under körning. Ett av huvudresultaten var att ingen långvarig trafiksäkerhetseffekt har kunnat påvisas för länder som har lagkrav på handsfree-utrustning."

   Radera
 7. Hej. Gå in på http://www.trafiksakerhet.se/mobil-i-trafiken.html
  Där finns en del att läsa om trafik.

  SvaraRadera
  Svar
  1. http://teknikensvarld.se/trafikutskottet-vill-ha-tydligt-mobilforbud-bakom-ratten-116912/

   Radera
 8. Det är för trångt där. Det var fel att inte bredda vägen mer. Många olyckor kommer att ske. Vajern på motorvägen som alla kör in i är en annan galenskap. Det måste finnas stora marginaler på vägen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med. Större marginal så man kan ha lite promille eller kolla facebook och vingla lite utan problem.

   Radera
 9. Tyvärr pratar inte bara folk i mobilen och håller i den utan sms:ar, kollar facebook eller som en lastbilschaufför gjorde, kollade på film när han körde in i en stillastående bil.
  Jag skulle inte komma på tanken att göra något ovanstående men är tyvärr inte ovanligt i trafiken med tanke på det antal gånger jag sett.

  SvaraRadera
 10. Skönt att det inte blev personskador.

  SvaraRadera
 11. Hej Sebbe var finns det motorvägar med vajer?
  Hälsningar Erik O Språkpolis.

  SvaraRadera