2016-02-10

Idag skall frågan om Landbadets renovering upp i kommunfullmäktige

Av allt att döma kommer Kommunfullmäktige idag att bevilja Kultur o Fritid 5,6 milj kr för en renovering av Landbadet med sikte att kunna öppna anläggningen redan till sommaren. I de pengarna ingår inte uppvärmning av bassängerna.

Kultur och Fritid grundar sitt förslag på konsultföretaget Predevos rapport som finns med i handlingarna till dagens fullmäktigemöte.

Angående frågan om uppvärmning av vattnet skriver Predevo:
Utan att ha undersökt saken skriver Predevo att det kostar ytterligare 1,5 milj kr att få vattnet uppvärmt osv.

Mindre än 100 meter från Landbadet finns Gustafsbergsstiftelsens stora luftvärmepump som inte används sommartid för att värma husen runt skolgården. Den står alltså oanvänd på sommaren och är förberedd för att kunna leverera varmvatten till Landbadet.

Gustafsbergsstiftelsen har två gånger haft möten med ansvariga på kommunen. Första gången var före min tid men andra gången var det jag som bjöd in. Jag vill minnas att det var 2009. Jag fick aldrig någon återkoppling från det mötet men häromveckan läser jag på Facebook att dåvarande ordföranden Johan Wiktorsson berättade att tjänstemännen som jag träffade kom tillbaka till honom och rapporterade att "det är inget att haka på!"

Från det mötet minns jag också att tjänstemännens entusiasm över Landbadet var i det närmaste obefintligt, så undra på att återrapporteringen lät som den gjorde..

Hur svårt kan det vara att låta undersöka saken seriöst och inte avfärda det på stående fot? Ur ett samhällsperspektiv måste det ju närmast vara oansvarigt att inte titta på detta alternativet. Det är ju skattebetalarnas pengar det handlar om.

Hur svårt kan det vara?  //

8 kommentarer:

 1. Det är väl så enkelt - och genant - att det har gått prestige i denna fråga.
  Någon orkar inte ta till sig att en person utanför kommunkontoret erbjuder en kostnadseffektiv & miljövänlig lösning. Denne Någon använder sin ställning för att se till att den vettiga lösningen ej förverkligas. // Erik O Språkpolis.

  SvaraRadera
 2. Det är helt i linje med kommunens arbete förövrigt också, det är helt ofattbart vilken ignorans och inkompetens det dväljs mellan skål o vägg på blåkulla!!

  SvaraRadera
 3. Blir så trött av allt trams. Skäms för att bo i Uddevalla. Vad är det för personer som vi valt!? Dom ska väl se till kommuninnevånarnas bästa, eller hur.......
  "Uddevallabo"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Valt? Tjänstemännen väljs väl inte?

   Radera
 4. håller med föregående.U-a kommun är en klubb för inbördes beundran .

  SvaraRadera
  Svar
  1. ...så som det är i de flesta kommuner....

   Radera
 5. Svar till BPG. Valt o valt det är väl ändå politiska beslut i slutändan när stora belopp ska satsas i kommunen på olika verksamheter.
  "Uddevallabo"

  SvaraRadera
 6. Tack Gunnar för att du försöker spara våra skattepengar som behövs till annat.

  SvaraRadera