2015-03-12

Vad föreställer denna bilden?

Den här bilden finns i Uddevalla Hembygdsförenings arkiv, men vi har inte lyckats att placera den i vare sig tid eller rum. Kan du hjälpa till?  /

4 kommentarer:

 1. Det sitter en flagga el dyl med emblem på stolpen till vänster i bild. Kan du se vad det står? Likaså affischerna på väggen till höger. Svårt att se något. Det sitter olika saker på taket på det lilla huset. Telegraf? Bräder staplade vid grindstolpen? Hörnet av byggnaden till vänster ser ut som ett platt tak, och det gör att det känns som en amerikansk småstad snarare än en svensk. Men det är antagligen helt fel :) Men det skulle kunna vara någon svenskbyggd, Minnesota eller Illinois.

  SvaraRadera
 2. Tycker att det står nafta på flaggan.Brädhögen beror nog på att man ska bygga om eller reparera.Takteglet borttaget från takluckan och bortåt och en stege mot takfoten

  SvaraRadera
 3. Bröderna Nobel låg ju bakom AB Nafta, vilket startades på 1920-talet och såldes till Gulf 1937. Två av Alfred Nobels bröder startade oljeutvinning i Baku, Azerbajdjzan, 1874. Det kan vara AB Naftas logotype på flaggan. Det fanns en Nafta bensinstation i hörnet Lagerbergsgatan - Trädgårdsgatan. Bild finns i Digitalt Arkiv, Bohusläns museum att jämföra med. Eftersom hembygdsföreningens bild är så dålig, så vill jag inte vara helt säker. Dessutom kan jag inte placera var bilden är tagen. Så mycket har förändrats och det finns få foton från denna tid.
  Nafta är förövrigt det ryska ordet för petroleum och petroleumprodukter.
  Hoppas någon kan fortsätta sökandet.
  C-M Norrman

  SvaraRadera
 4. Min mor född 1933 minns att det fanns en arbetsstuga här dit flickor kunde på eftermiddagar och sy en stund. Man fick välling eller gröt. Huset låg på Asplundsgstan mitt emot Blomqvists bageri.

  SvaraRadera