2015-03-07

Trippelmordet i Uddevalla den 7 mars 2015

I morse vid sjutiden upptäckte en joggare på Bävedalsvägen en död person i en bil och senare ytterligare två döda personer på marken intill bilen. Alla tre var skjutna till döds.

Det har varit en tung dag för många i Uddevalla denna dag som har drabbats av det värsta brottet man kan tänka sig - mord. Därtill ett trippelmord! Uddevalla har aldrig varit med om något liknande. Det överträffar till och med dubbelmordet på Tureborg i maj 1982.

Nyheten om brottet tog fart först på sociala medier då många undrade varför en helikopter for fram och tillbaka över staden. Så småningom vaknade även gammelmedia och det stod snart klart att tre personer hittats döda. Både lokal- och riksmedia har rapporterat från brottsplatsen hela dagen. Ja till och med i grannlandet Norge har intresset varit stort som VG (Verdens Gang) som sände direkt via Aftonbladet-TV.

Vid lunchtid rådde rena lynchstämningen på platsen - mot polisen. Folk som sa sig misstänka att det var deras anhöriga som var döda samlades på platsen och ville förstås få reda på om deras värsta farhågor skulle besannas. Vid ett tillfälle bröt sig ett femtontal personer igenom polisens avspärrningar och sprang mot brottsplatsen där de döda fortfarande fanns. Polisen fick ta till våld för att få stopp på dem.

Flera chockade människor fick tas om hand av ambulanspersonal som fanns på platsen och av Uddevalla kommuns POSOM-grupp som också var på plats. (POSOM = Psykiskt och socialt omhändertagande vid stora olyckor och katastrofer).

Det har spekulerats vilt på sociala medier om vilka de mördade är och ett par gånger har namn lagts ut, men som sedan plockats bort.

Polisen har av naturliga skäl varit mycket förtegen under dagen men lämnar ikväll denna rapport:

"De tre döda personerna som anträffades vid Bävedalsvägen är två män födda 1992 och 1993. Den tredje personen är en kvinna född 1996. Samtliga är hemmahörande i Uddevalla. 
Alla tre har blivit skjutna till döds och platsen där kropparna hittades är även brottsplatsen. Brottet har skett någon gång mellan 01.00 och 01.30. Offren har färdats i en vit Audi A3 som anträffas på platsen och som är tagen i beslag. Polisen är speciellt intresserade av två personer på en moped som lämnat brottsplatsen i norrgående riktning på Bävedalsvägen.
Avspärrningen av brottsplatsen hävdes vid 17.40-tiden och brottsplatsundersökningen är klar. Polis kommer att finnas vid brottsplatsen hela natten och under morgondagen".  //

8 kommentarer:

 1. Värsta mordfallet i Uddevalla i mannaminne och så är det förmodligen utfört av några "snorungar" på moped. Jag tycker inte alls om den riktning som vårt samhälle har tagit, det har blivit alldeles för mycket av sådana här våldsdåd.

  SvaraRadera
 2. Hej Gunnar. Är trippelmordet det största antal mord som har hänt i Uddevalla?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja! Överträffar alltså dubbelmordet på Tureborg 1982 i antalet dödade.

   Radera
 3. Hemskt! Vart är vårt älskade Uddevalla på väg??

  SvaraRadera
 4. Jag har inte kunnat publicera några kommentarer som kommit in beroende på att de innehåller uppgifter som strider mot god publicistisk sed, bl namn på misstänkta förövare och offer.

  SvaraRadera
 5. Bra att du rensar! Det behöver inte spridas mer dynga på nätet. Allt detta är redan tragiskt som det är.

  SvaraRadera
 6. En som inte är förvånad2015-03-12 20:09

  Ack ja.. där kommer det svenska sättet fram i allt sitt elände!

  SvaraRadera
 7. Vart är det på väg? Vår lugna fina stad börjar bli allt annat än lugn o fin. Vad är det som händer egentligen?
  "Uddevallabo i 51 år"

  SvaraRadera