2015-03-24

Berättarafton med Bertil Quirins bilder onsdag 25 mars

Berättaraftonen i morgon onsdag handlar om Bertil Quirins och några andra fotografers bilder:

Bertil är fotograf och författare, född 1951 och uppvuxen i Uddevalla. Bertil arbetar främst med större genomgripande skildringar i ord och bild, där människan står i fokus. Oftast finns en anknytning till Västkusten. Hans mest kända verk är den kritikerrosade trilogin Båtbyggare 1984, Stenhuggare 1986 och Fiskare 1991. Bohuslän i svartvitt blev 2002 utsedd till Årets fotobok. Flera av Bertils böcker har blivit utvalda av Svensk Bokkonst. Han har också fått en rad stipendier och andra utmärkelser.

Bertil Quirins familj kom till Uddevalla 1948. Under denna tid genomgick Uddevalla stad en av sina största förändringar. I stadskärnan revs hela kvarter med äldre trähus och ersattes av massiv betong. I de små sammanhangen återspeglas de stora. Utställningen handlar om Sverige på 1900-talet.

Bertil deltar vid berättaraftonen och intervjuas av mig samtidigt som vi tittar på hans bilder.

Hörsalen kl 19.00. Fri entré. Är du medlem i Uddevalla Hembygdsförening är du välkommen på årsmötet med start kl 18.00.  //

1 kommentar:

  1. Tack Gunnar för att du räddar vår kulturhistoria. Framtidens uddevallabor kommer tacka dig. Din blogg är den bästa historielektionen.

    SvaraRadera