2015-03-10

Hedlunds varv på Kärranäs

De här två bilderna har jag lånat av Janne Dahl. Det är Hedlunds varv på Kärranäs. Idag finns det väl knappast ett spår efter varvet?  //

4 kommentarer:

 1. Undrar om det var där morfar hade sin båt när jag var liten i slutet av 60-talet? Minns dofterna, spåren för sjösättning men inte var vi var tyvärr..

  SvaraRadera
 2. Tack för de här bilderna Janne Dahl och Gunnar Klasson! Min pappa köpte en gång en livbåt här för 100 kr. Han monterade sedan in en bilmotor med hjälp av min äldre bror och fick det att fungera. Det påstods att livbåten kom från ångaren Stockholm, men vi vet förstås inte om det är sant. Idag kan man äta gott där på Restaurang Kärranäs. /Jörgen Ohlson

  SvaraRadera
 3. Jag umgicks med en av Hjalmar (?) Hedlunds söner på 60-talet och tillbringade en del tid på varvet. Hjalmar själv var en mycket färgstark gammal sjöman med ett mustigt språk men som jag minns det alltid med glimten i ögat.

  SvaraRadera
 4. Finns mycket kul att berätta då hjalmar och min mor var mycket bekanta men med tidigare försök att berika Uddevallaborna under ditt beskydd avstår jag denna berättelse då Hjalmar inte var intresserad av rödslödder som berikat hans kropp under sina seglatser,,alla ni andra är välkomna med förfrågan,,,,lars lindqvist uddevalla

  SvaraRadera