2015-03-23

Nu rivs det på Asplundsgatan


Just i denna stund rivs det sedan länge förfallna huset på Asplundsgatan 35. Bilder Kjell-Åke Lanestam.

6 kommentarer:

 1. Och sedan skall det väl byggas hus med arkitektur av typen "skokartong" på platsen?

  SvaraRadera
 2. Äntligen, var själv spekulant på huset för några år sedan, och då var det totalt ruttet, Gött om det kan komma upp nytt och fräscht!
  Robert

  SvaraRadera
 3. Ja, typ skokartong, helst vit, utan riktig takfot så att det kan rinna vatten nedför ytterväggen när det regnar, exakt som HSB Kronolotsen Asplundsgatan.

  SvaraRadera
 4. Vad hemskt det ser ut med dom där "Skokartonghusen på andra sidan :( Förstör ju hela utsikten för dom som bor i de små husen där. Hade jag aldrig gillat. Men visst,det behövs ju lägenheter,men då kan dom väl bygga i husen i äldre stil,så dom passar in :D

  SvaraRadera
 5. Vill även kommentera rivningen som inläggen handlar om.... Är det rötet så behövs det rivas hur trist det än är :( Dom som äger husen får väl renovera och underhålla det oftare.

  SvaraRadera
 6. Visst är det synd att hus får förfalla till denna grad men det är knappast något nytt, snarare tror jag fler äldre hus renoveras i ursprunglig stil i dag än det gjorts under tidigare decennier. Det där med att bygga nytt i gammal stil tror jag inte alls på, var tid har ju sin arkitektur.

  SvaraRadera