2015-03-19

Legendarisk Uddevallaaffär muras igen


Just nu möts man av den här synen på Stora Hellevigsgatan. Det är den gamla skeppshandeln Edwin Andreassons som muras igen. Enligt uppgift till Uddevallabloggen skall det bli lägenheter i de tidigare affärslokalerna.

Redan på 1800-talet låg här Söderbergs skeppshandel. Efter den var det Hansson & Hasselbergs. Nämnde Hansson var Ludvig Hansson, 1868 - 1932. Han är mest känd för oss Uddevallabor att han donerade medlen för att bygga den Hanssonska bron, som är alltså uppkallad efter honom.

Efter Ludvigs död köpte Edwin Andreasson fastigheten av sterbhuset och fortsatte skeppshandelsverksamheten. Edwin hade jobbat i affären som bodbetjänt under Ludvigs tid.

Edwin Andreasson avled 1964 men hustrun, dottern och hennes man Nils Antonsson fortsatte affärsverksamheten. På senare tid har Blomsterateljén legat i lokalerna men nu skall det alltså bli lägenheter.  //

1 kommentar:

  1. Leena Bohnmark2015-03-20 00:07

    Den affären glömmer jag aldrig med paret Antonsson! Visst är det beklagligt att affären försvinner, men det är ju så när ägarna åldras osv.

    SvaraRadera