2015-02-05

Maria Gustavsdotter släpper andra delen i trilogin om prästdöttrarna Ulrika, Katarina och Ebba

Ikväll var det boksläpp av Maria Gustavsdotters nya roman inför en stor publik i Bohusläns museums hörsal. Det är andra delen, "Katarinas bok", i en trilogi om prästdöttrarna Ulrika, Katarina och Ebba som kommer ut nu.

Maria Gustavsdotter har skrivit en atmosfärrik och dramatisk berättelse som utspelar sig  under 1600-talet i gränstrakternas Bohuslän.

"En varm augustidag 1651 är Katarina på väg hem till prästgården i Morlanda. Hon är lycklig, i flera timmar ska hon och hennes älskade Sten få sitta bredvid varandra på kuskbocken. Bara de två.

Men lyckan blir inte långvarig. Hemma styr den stränge fadern med sin unga hustru och ingen av dem ser med blida ögon på den fattige Sten. Katarina får ta hand om hushållet och sina yngre syskon.

Hos henne växer en vilja att skapa sig en egen framtid, långt från hemmets förtryck. Katarina är till och med villig att överge sitt livs kärlek och snart är hon på väg söderut, mot ett nytt liv i danska Ribe".

Författarinnan berättade om sitt arbete med boken där researchen är en viktig del för att historien skall placeras i en så autentisk miljö som möjligt.
 Efteråt var det kö till boksigneringen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar