2014-06-13

Använder du P-skivan får du böter

Uddevalla har nyligen infört två timmars gratis parkering överallt på kommunens p-platser. Då kan man ju tycka att man  skall kunna fortsätta att använda P-skivan som tidigare men icke.

Uddevallabon och tillika styrelseledamoten i Destination Uddevalla, Nils Carlsson, blev bötfälld när han använde P-skivan. Nils berättar på Facebook:

"Igår fick jag info om att de behändiga parkeringsskivorna i Uddevalla ej längre är giltiga. För att få den informationen ska jag betala 250 riksdaler - dvs böter. Detta trots att jag inte översteg de två första gratistimmarna. Jag har inte läst om denna ändring någonstans. Eftersom jag dessutom inte överskred tiden borde jag bara fått en info på rutan att skivan inte lägre gäller. Numera är bara parkeringsbiljett som gäller. Är det fler som saknar info om att parkeringsskivorna numera är ogiltiga?"

Informationen om att P-skivan inte längre gäller hittar man först efter ett idogt letande på kommunens hemsida under Frågor och svar parkeringsregler:

"Kan man använda parkeringsskiva?
-Nej. Om man endast ska parkera upp till två timmar så gäller biljett."

Den informationen måste sägas vara synnerligen diskret på gränsen till obefintlig. I alla fall kan man tycka att parkeringsvakternas instruktion under en övergångsperiod borde vara att informera dem som använder P-skivan och inte direkt slå till med böter (eller kontrollavgift som det egentligen heter) på 250 kr.

Gör om och gör rätt! Och betala tillbaka böterna till dem som bötfällts!  //

26 kommentarer:

 1. Vem har kommit på denna absurda ide att man inte får använda p-skiva i Uddevalla?
  Det är ju något som finns i alla städer. Man har ju också tagit ifrån de affärsidkare som hade skivan till salu, den lilla inkomst som detta gav. Har bara hittat ett ställe där skivan är tillåten i Uddevalla, det är på tredje våningen på Willys parkering där den gäller för två timmar.
  Inför p-skivan i Uddevalla igen med det snaraste!
  Jan A.

  SvaraRadera
 2. Håller med Jan A!
  P-skiva är ju det absolut enklaste sättet att använda när det gäller korttidsparkering!
  /bilist som undviker centrum i Uddevalla

  SvaraRadera
 3. Vill ni inte ha parkeringsproblem? Åk till Torp.

  SvaraRadera
 4. Inte så lite märklig regel. Gratisparkering och P-skiva är ju närmast synonymt. Funkar dessutom utmärkt i Danmark. Uddevalla kommun verkar vara ute och cykla alldeles, någon har tänkt fel. Du kan ju fuska lika lätt med biljetten som med P-skivan. Ingen tänkande människa kan förstå hur dom kommit fram till detta.

  SvaraRadera
 5. Jag handlar alltid på Torp. Centrum är otrevligt och otryggt. Det är så många utslagna personer i centrum. Kiosker frisörer och pizza i mängder men aldrig det en vanlig person vill ha. Det finns aldrig parkering och man vet aldrig hur länge man kan stå kvar. Tacka vet jag Torp.

  SvaraRadera
 6. Vem åker till centrum? Vad finns där? Hur kul är det att åka till Ödevalla?? Tur att Torp finns.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra namn på stan:)
   /Uddevallabo

   Radera
 7. Ja miljön tänker dom inte på. Alla dessa biljetter till ingen nytta. Nä låt oss använda p skiva.
  Den kan vi använda i många år är en engångsumma. Går även att använda i andra städer.
  Dom jagar oss ut till Torp.

  SvaraRadera
 8. Härligt att slippa centrum med avstängt Hasselbacken. Bäveån med kullerstenar. P-vakter
  som jagar livet ur vanligt folk. Livet på stadens torg är förintat. Kanske ett passionsspel i
  månaden, med olika karaktärer, kan rädda livet och själarna i Uddevalla.

  SvaraRadera
 9. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 10. Skäms Uddevalla kommun och bevakningsbolaget! Ni bara förstör för invånarna.

  SvaraRadera
 11. Peter Lennartsson2014-06-14 16:23

  Skulle in till stan för att äta lunch. Ställde mig på parkeringen framför Willys, men parkeringsautomaterna fungerade ej.
  Skrev då en lapp " automater ur funktion" och lade den i vindrutan ihop med en parkeringsskiva som visade min ankomsttid. En timme senare satt det en bötes lapp på 250 kr på framrutan.............. Den lunchen kostade mig 330 kr !!!!!
  Vad är det frågan om ??????

  SvaraRadera
  Svar
  1. Parkeringen framför Willys är inte kommunal. Den är privatägd. Skäll då inte på kommunen utan de näringsidkare som har detta som en del i sitt levebröd

   Radera
 12. Jag fick böter när papperet till biljetten i maskinen var slut... Vad skulle jag göra?? Nu handlar jag aldrig mer i centrum.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Göra som det står på automaten? Finns väl alltid ett nummer att ringa och det finns ofta fler automater.

   Radera
 13. Om man inte vill leta på internet så står det vid varje parkeringsplats att P-biljett kräva.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bilburen Uddevallabo2014-06-15 20:38

   "Krävs" menar du? Det är ji inte det saken handlar om utan att det skall vara enkelt utan att uppfinna hjulet igen!

   Radera
  2. Det var ju precis det som det handla om bristfällig information men på automaterna står det att biljett krävs klart och tydligt... Men håller med om att det borde vara ok med skiva också.

   Radera
 14. Mitt kära centrum förfaller och sjunker som stenarna i Bäveån. Den harmoniska vattenspegeln i ån är för alltid borta. Den skapade ett mysigt centrum. Nu är det ett träsk... Den svarta handeln i centrum är mycket stor. Aldrig får jag kvitto i småbutikerna. Torget ska förstöras med modern ful konst. Vänsterpolitiskt ska det tydligen alltid va inom konst.. Öde butiker och grusplaner överallt. Någon skrev Ödevalla... Mitt kära Uddevalla vart tog du vägen?

  SvaraRadera
 15. Detta verkar vara rena sandlådan med dessa parkeringsplatser.............förstår att folk avstår från att åka till Uddevalla centrum, kan bli en dyr resa. Så länge man inte står i vägen för någon eller något så är det väl ingen fara. Vilken katastrof..............

  SvaraRadera
 16. Gunnar, försök gärna att ta reda på vem som bestämt detta. Man kan ju maila vederbörande och säja sin mening och fråga om orsaken eftersom det fungerat tidigare och när andra städer använder p-skiva.
  Jan A.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är det Gunnars uppgift?

   Radera
 17. Tekniska Nämnden bör väl ha detta som sitt ansvarsområde?

  zeidi.strom@uddevalla.se som är ordförande

  tekniskanamnden@uddevalla.se deras allmänna adress

  Tekniska kontoret ligger under nämnden:

  tekniskakontoret@uddevalla.se

  Sen finns ju:

  Martin Hollertz
  Gatu- och Parkchef

  Telefon
  0522-69 64 00

  Adress
  Uddevalla kommun
  Tekniska kontoret
  451 81 Uddevalla

  Besöksadress
  Stadshuset
  Varvsvägen 1

  som väl har adressen:

  martin.hollertz@uddevalla.se

  VEM av dessa som är ansvarig vet jag inte och det får vi knappast veta heller, men om ett mail till någon av dessa adresser kan rätta till idiotin är det ju bra!

  /Uddevallare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klagomuren skriker ut sitt gnäll igen. Testa även de privatägda p-platserna och jag garanterar dig att där får du aldrig en röd lapp på rutan med en varning. Där smäller det direkt.

   Radera
  2. Har du skickat ännu? Eller är du gnällexpert och dålig på att skriva? =)

   Radera
 18. flyttade från Uddevalla för 35 år sedan, har nu flyttat tillbaka och inser att banjograbbarna med 6 fingrar fortfarande härjar i kommunledningen

  SvaraRadera