2014-02-06

Styrmansgatan

Rätt svar är Styrmansgatan som idag går norrut från Sörkällegatan men stannar strax före Asplundsgatan. Vad som skulle komma att kallas Uddevallas första pensionärsbostäder byggdes här (till höger utanför bild) vid Lästmakaregatan och Styrmansgatan 1945-48. Området kallades då för Stampen. Möjligen byggdes vägen samtidigt?

Husen däruppe på berget finns kvar och ligger vid Timansvägen.  //

3 kommentarer:

  1. Men var är Vadbackens skola, där jag gick klass 1-2 på 50-talet?

    SvaraRadera
  2. När jag bodde på fyrmästaregatan i slutet på 50-talet hade asplundsgatan en annan sträckning. Den nya korsningen till sörkällegatan har tillkommit på senare tid. Jag åkte lådbil och bob nerför fyrmästaregatan och ända ner till goggos livs som låg mittemot Uddevalla energi på asplundsgatan. Jag vet inte om styrmansgatan fanns på den tiden utan hette asplundsgatan. Vadbackens skola ligger lite till vänster om bilderna. Bertils kiosk låg lite till vänster om järnvägsövergången. Nedanför det vita huset på den nya bilden.

    SvaraRadera
  3. Gillar detta! Jag har svårt att känna igen mej i dessa gamla bilder så jag behöver nutid för att hitta...kul

    SvaraRadera