2014-02-10

Sett på stan


34 kommentarer:

 1. Inte begriper jag vilka uppdrag bilen är utrustad för, men den har tydligen koppling till den för sin s.k. barnomsorg kände Magnus Olssons verksamhet. Se http://www.slottsmissionen.se/ Är det en ny offensiv pedagogik på gång?

  SvaraRadera
 2. Måste man inte ha en lös nummerskylt framför plogen, var kommer bilen från?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nummerplåten sitter i rutan.

   Radera
 3. Helt rätt! Jesus Kristus är vår räddning. Jesus är världens ljus. Jesus är vägen, sanningen och livet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jorå satte...

   Radera
  2. Vidskepelse! Ingenting annat!

   Radera
  3. Du är vilse. Vi måste hem till Gud igen.

   Radera
 4. Läs www.slottsmissionen.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Enligt den där webbsidan verkar det fortfarande vara 2012 av texten att döma...

   Radera
 5. Plogbilsrörelsen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Omvänd er! Snart är det för sent. Domedagen kommer.

   Radera
 6. Jag gillar LandRovern..fast utan klistermärkena och plogen. De har snorkel också.. Vart skall de missionera där en sådan behövs i Sverige..det undrar jag?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han som äger LandRovern heter Morgan Phare och kommer från Wales. Han är före detta ateist, marxistisk aktivist, revolutionär, bergsklättrare och uteliggare. Under flera år drog Morgan sig undan från det etablerade samhället och levde ensam ute i vildmarken i norra Kanada. Där ute i vildmarken fick han uppleva att Jesus Kristus gav en ny inriktning på hans liv. På senare år har Morgan arbetat som evangelist i den lilla gruvstaden Aberfan i södra Wales. Nu har han flyttat till sverige och hjälpt till att starta upp Slottsmisionen. LandRovern har han kvar eftersom han fortfarande är lite av en äventyrsmänniska, och den komer ofta väl till pass uppe på skogsvägarna i Ljungskile. Kort sagt det är hans vanliga bil och han har valt att sätta dekaler på den för att berätta för människor om frälsningen.

   Radera
 7. Apropå uppmaningen: Det bästa sättet att bli ateist är att läsa bibeln...

  SvaraRadera
 8. Helvetet finns i Religionen, utan Kyrkan inget helvete.

  SvaraRadera
 9. Tänk om alla fick tro vad dom vill utan stora rubriker........och jämnförelser om vilket som är bäst.... det är ingen som vet.....

  SvaraRadera
 10. Ni tvivlar. En dag ska ni se. En dag ska ni komma till tro. Det finns en mörklagd hamn. Ni ser den inte nu men färdas dit.

  SvaraRadera
 11. Tydligt att detta ämne med religion arrangerar, därav många krig i världen......så onödigt....

  SvaraRadera
 12. I varje land jag varit där Religionen spelar stor roll, där Religionen får styra. Där råder INTE demokrati man skall följa " boken " allt annat förkastas. Samhället är odemokratiskt rent förtryck i Guds namn, dubbelmoralen frodas man går till Guds hus för att visa upp sig.

  SvaraRadera
 13. Läs lite religionshistoria så får ni reda på hur krigsguden Jahve med tiden blev den kärleksfulle guden som vi blir serverade idag. Allt konstruerat av människor från bronsåldern till våra dagar.

  SvaraRadera
 14. Till dig som varit i varje land där religionen spelar stor roll.

  Har du varit i länder där man försökt eller försöker utrota religion. Nordkorea är ett bra exempel. Hur är det där?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där ersätter man kristendom, islam, hinduism mfl med en annan religion..den om den store ledaren, d.v.s ett onaturligt väsen styr om liv och död och du kan inte göra ett skit åt det. Ingen skillnad på den typen av religion och de mer utbredda som nämns ovan. Här har du ett gäng av samma sorts religion som den i Nord Korea: Maoism, Stalinism, Nazism. All religion är gjord av människor, några nyare än andra. Se vad som händer i USA i vissa stater, där kreationister kastar ut vetenskap och inför Hokus Pokus i skolan. Religion skapar förtryck, elände och kortsynta människor. Det är ju få människor i Sverige som fortfarande tror på troll, älvor och oknytt i skogen och på sikt blir det samma sak med gud..och det gynnar alla.

   Radera
  2. Ganska ensidigt, onyanserat och ovetenskapligt inlägg i mina ögon.

   Religion skapar engagemang för medmänniskan i form av vård, utbildning osv. Detta är vetenskapligt bekräftat i bla Sverige, (delar av) Europa och USA. Få gemenskaper, som tex kyrkan, har sådan drivkraft att utan ersättning engagera sig i medmänniskor. Se bara vart hjälpen kommer när de offentliga sektorn inte räcker till i Sverige. Även ickereligiösa hjälper förstås till men inte i samma omfattning.

   Forskningen konstaterar också att religiösa är lyckligare människor.

   Du nämner USA. Ja, vilka är de som särskilt hjälper människorna där. Hur många skolor och sjukhus drivs inte av kyrkor. Vilka är de som särskilt hjälper de utslagna där?

   Det är felaktigt att sätta likhetstecken mellan kreationism och religion.

   Hur många vetenskapsmän har inte samtidigt varit kristna? Vem startade universiteten?

   Vem/vilka kom med ett nytt synsätt på medmänniskan som ledde till vård, omsorg och sjukvård? Varför heter det tex lasarett?

   De flesta människor i världen är inte agnostiker eller ateister. Det finns det forskning på. Inte ens i världens mest sekulariserade land Sverige är agnostiker/ateister i majoritet utan snarare minoritet. Och vet du vad. Ny forskning visar att sekulariseringsprocessen stannat av och vänder sakteliga tillbaka.

   Det är helt enkelt fel, för att inte säga fördomsfullt, att påstå att religion skapar förtryck, elände och kortsynta människor. Visst finns det mycket man kan kritisera som görs i religioners namn. Men det finns också mycket gott.

   Radera
  3. ”Religion skapar engagemang för medmänniskan i form av vård, utbildning osv. Detta är vetenskapligt bekräftat i bla Sverige, (delar av) Europa och USA. Få gemenskaper, som tex kyrkan, har sådan drivkraft att utan ersättning engagera sig i medmänniskor. Se bara vart hjälpen kommer när de offentliga sektorn inte räcker till i Sverige. Även ickereligiösa hjälper förstås till men inte i samma omfattning.”
   Du tänker på t.ex en liten välgörare som Bill och Melinda Gates foundation som ger utbildning till fattiga istället för hokus pokus?

   ”Forskningen konstaterar också att religiösa är lyckligare människor.” Källa på det?

   ”Du nämner USA. Ja, vilka är de som särskilt hjälper människorna där. Hur många skolor och sjukhus drivs inte av kyrkor.” ..och i gengäld undervisas inte vetenskap utan trams såsom att jorden är 9000 år gammal. Du vet att de höll på att rösta fram en vice president (Palin) som inte trodde att dinosaurerna hade funnits. Tänk om hon hade lagt vantarna på kärnvapenkoderna..

   ”Det är felaktigt att sätta likhetstecken mellan kreationism och religion.” Nej, det är inte felaktigt. Kreationism är uppfattningen att världen och allt levande helt eller delvis har kommit till genom gudomligt ingripande eller på övernaturlig väg.

   ”Hur många vetenskapsmän har inte samtidigt varit kristna?” Säkert flera. ”Vem startade universiteten?” Vilka universitet tänker du på?

   ”Vem/vilka kom med ett nytt synsätt på medmänniskan som ledde till vård, omsorg och sjukvård?” Vem sa att kondomer är synd och med följden att HIV sprider sig som en skogsbrand i Afrika?

   ”De flesta människor i världen är inte agnostiker eller ateister. Det finns det forskning på. Inte ens i världens mest sekulariserade land Sverige är agnostiker/ateister i majoritet utan snarare minoritet.” Man behöver inte vara ateist för att tycka att organiserad religion är korkat. ”Och vet du vad. Ny forskning visar att sekulariseringsprocessen stannat av och vänder sakteliga tillbaka.” Källa på det?

   ”Det är helt enkelt fel, för att inte säga fördomsfullt, att påstå att religion skapar förtryck, elände och kortsynta människor.” Svenska kyrkans motstånd mot kvinnliga präster, äktenskap mellan samkönade, katolska kyrkan som håller pedofiler bakom ryggen är helt ok och inte kortsynt? Religion är förtryck och det stoppar tydligen inte efter att man dött heller. ”Visst finns det mycket man kan kritisera som görs i religioners namn.” Väldigt, väldigt mycket! ”Men det finns också mycket gott.” Den vågskålen väger lätt.

   Radera
  4. mikegnorp

   Du har fel i din beskrivning av kreationismen. Se tex istället vad nationalencyklopedin skriver om kreationismen.
   Alla religiösa är inte kreationister. Katolska kyrkan hävdade 1951 att evolutionsteorin inte är oförenlig med evangeliet. Kreationismen är en minoritetsposition i kristendomen och därmed lärs detta inte ut på många "kristna" skolor tex i USA..

   Vad gäller sekulariseringen i Sverige hittar du mycket intressant hos SOM-institutets rapporter(dessa rapporter nämns i flertalet dagstidningar så det är bara att söka på nätet). Sök också på forskaren Magnus Hagevi (här kan du också hitta statistik på vad svenskarna har för gudsbilder).

   Utanför Sverige finns "European value studies".

   En del samhällsvetare har ändrat sig i sin syn på sekulariseringen. I slutet av 60-talet hävdade man att i takt med ökad modernitet kommer religionens inflytande att minska. Dessa hävdar numera att så inte är fallet och att de hade fel. Läs tex den kände sociologen och sekulariseringstreoretikern Peter Bergman.

   Påståendet att religiösa är mer lyckliga finner du bla hos den svenske lyckoforskaren Bengt Brulde (han utgår i sin tur från befintlig forskning).

   Universiteten startades av kyrkan. Många vetenskapsmän är/var troende. Andra kallar sig inte troende men ser ingen konflikt mellan tro och vetenskap. Några idehistoriker hävdar rentav att det är tack vare kristendomen som vetenskapsen formerades och utvecklades i så hög grad just i Europa.

   Religion kan användas till förtryck. Men religion kan lika gärna ge befrielse, mening och engagemang för sitt eget och andras liv. Om man tror att religion övervägande är förtryck hävdar jag att man lider av selektiv perception!

   Mycket mer finns att skriva om detta. Men detta blir mitt sista inlägg i frågan på detta forum.

   Radera
 15. Spelar ingen som helst roll vad det står i böckerna det är ju vad jag ser hur det fungerar som gäller.

  SvaraRadera
 16. Förmodligen inte enkelt att utrota Religionen lika svårt med Kommunismen, dom kan ta varandra i-hand inget fungerade ! Sverige har ändå kommit längst av alla länder låt oss fortsätta på den vägen utan Religion.

  SvaraRadera
 17. Mikegnorp.
  Håller med dig, det gäller att lära sig att se! Jag är oerhört stolt över vad vi åstadkommit i Sverige, att landet inte styrs av Religion är ju själva förutsättningen för demokrati. Besökte GAZA i sommar nått mer korrupt och penga-galet land finns inte, kunde inte lita på någon alla ljuger, inte undra på att dom får problem när dom kommer till Sverige.

  SvaraRadera
 18. Tragiskt att läsa hur vilse ni är. Den här världen tillhör djävulen. Gör er fria! Omvänd er! Jesus Kristus är vår räddning. Börja med att be en bön. Hur kan ni säga nej till paradiset??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Paradiset ? Det är inget annat än ett sätt att hålla en arbetande befolkning i ett järngrepp. Stå ut med eländet i stället för att ställa krav. Jag har mitt paradis på jorden istället ! Djävulen är nått kyrkan hittat på... för att skrämma små barn.

   Radera
  2. Läs Fader vår och tag nattvarden. Herren väntar på dig!

   Radera
  3. Ren egoism, att fixa sig en plats i paradiset är vad det handlar om, själviskt till 100%
   Vad har du tänkt att alla förtappade skall ta vägen när du själv sitter i paradiset och solar dig, hur mycket medmänniska är man då.

   Radera
 19. Vi människor behöver inte göra något, bara acceptera GUDs oändliga kärlek till oss som innebär att vi får komma till paradiset trots att vi verkligen inte är värda det. Det minsta vi kan göra är att berätta för människor som inte vet om det om det glada budskapet att gud har lovat att rädda oss från evig död som vi egentligen är värda, och i stället föra oss till paradiset om vi bara låter honom styra över våra liv.

  SvaraRadera