2014-02-27

Nya turistbyrån invigd

 Idag, prick kl 17, klippte Destination Uddevallas ordförande Roger Johansson tampen och därmed var den nya turistbyrån invigd. Carin Lexberg från Columbus resebyrå och turistchef Annelie Nithander höll i tampen. Columbus resebyrå sköter driften fram till sommaren då Destination Uddevalla säsongsanställer personal.
Roger Johansson berättade att när Uddevalla kommun beslutade att lägga ned turistbyrån inne i stan fick Destination Uddevalla uppdraget att driva verksamheten. Man har då valt att lägga turistbyrån på Torp där många turister passerar.
Turistbyrån ligger i andra våningen på det så kallade RUSTA-huset på södra Torp. Inte helt enkelt att hitta kanske.  //

17 kommentarer:

 1. En placering värdig Uddevalla!

  SvaraRadera
 2. VEM kan komma på en sådan plats för en turistbyrå??????????

  SvaraRadera
 3. Är det Columbusresor som skall driva den?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är det som är sagt tidigare. Så de kanske får lite fler besökare på sitt kontor?? Hade varit bättre med pekskärmar inne på Torp med turistinformation.

   Radera
 4. Nästa steg måste bli att flytta kommunhuset Blåkulla ut till Torp också. Det finns säkert plats bakom IKEA. Därefter kan staden byta namn till Ödevalla.

  Fundersam

  SvaraRadera
 5. Klocktornet skall visst också flyttas ut till Torp.

  SvaraRadera
 6. Skicka turisterna till Torp, gör det bara, så kan de ju shoppa när de ändå är där. Då är det ju inte intressant att shoppa i Uddevalla. Just nu läggs det ner två butiker till i Uddevalla.
  Förra sommaren hörde jag en kommentar från, förbipasserande, turister på gågatan: Vad är detta för en j-a stad. Tråkigt att höra sånt.

  Uddevalla är en vacker stad.

  SvaraRadera
 7. Jag tycker att skylten är väldigt tydlig, synd att ingången är på baksidan.

  SvaraRadera
 8. Ständigt denne Roger!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ständigt denna replik om Roger, börjar bli tjatigt!

   Radera
 9. Hur kan Destination Uddevalla samarbeta med Columbus resor? De flesta vet ju att Columbus sökte sjövägen till Indien och var hamnade han? Totalt fel!
  Risken finns att turisterna hänvisas till Halden i Norge eller Karlsborg vid Vättern. Inget fel på någon av orterna, men det är väl inte det som är meningen.

  Fundersam

  SvaraRadera
 10. Det borde stå: Välkommen till Ödevalla...

  SvaraRadera
 11. Roger är en mycket duktig och driftig man. Tack Roger för ditt fina arbete för Uddevalla.

  SvaraRadera
 12. Uddevalla är nog inget för turister. Den stora satsningen på Uddevalla som mål för båtturisterna verkar ju inte vara någon höjdare, kanske en gästhamn kunde anläggas vid Torp....Promina som skall driva gästhamnsverksamheten tycks ju inte få någon lönsamhet.

  SvaraRadera
 13. Hur f..n kan man lägga en turistbyrå på andra våningen i ett "ytterområde"? Vem är det som bestämmer i denna sandlåda, börjar ju bli rena skämtet..... . Finns det ingen klokhet kvar ?
  Uddevalla är värt att skötas bättre............

  SvaraRadera
 14. Blev glad när jag härde att det trots allt skulle bli en turistbyrå i Uddevalla....men sedan blev jag besviken.....på läget...hur undanskymt det var.

  SvaraRadera