2014-02-20

Bohusläns museum blir åter självständigt

Enligt expressen.se kommer Länsstyrelsen i veckan att besluta att Västra Götalandsregionen måste lämna ifrån sig driften av Bohusläns museum, så som man tidigare beslutat när det gäller Västergötlands museum.

Det är Länsstyrelsens rättsenhet som slår fast att att museet är en stiftelse som enligt sina stadgar måste drivas i egen regi.

Om detta blir verklighet betyder det att det inte blir mycket kvar av Västra Götalandsregionens stolta bygge av Sveriges största kulturarvsförvaltning Västarvet. Bohusläns museum har varit flaggskeppet i den organisationen.

Länsstyrelsen har tidigare beslutat att Västra Götalandsregionen måste lämna ifrån sig Västergötlands museum och det kommer att ske den 1 juli i år.  //

2 kommentarer:

  1. Det viktiga är inte vem som är huvudman för Bohusläns museum, det viktiga är att den höga kvaliteten på museet inte försämras. Det är också viktigt att inte inträdet avgiftsbeläggs. Det är så skönt att gå in och strosa runt en stund när man har en stund över.
    Om museet får problem har vi alla, enskilda, företag, organisationer och politiska församlingar ett stort ansvar för att verksamheten behålls på nuvarande mycket goda nivå.

    Jan-Inge Friberg

    SvaraRadera
  2. Håller med föregående fullt ut, skönt att bara gå in o strosa runt både som vuxen och i sällskap med barn. Och kanske då passar man också på att handla något...........

    SvaraRadera