2014-02-12

Höjda VA-taxor och nej till vindkraft

Ett enigt kommunfullmäktige höjde ikväll anslutningsavgifterna för VA med 25 %. Ingen dålig höjning!

Det andra ärendet debatterades desto mer. Förenklat kan man säga att det handlade om vindkraftverk skulle få byggas i Ljungskileområdet och i Forshälla. Kommunfullmäktige beslutade till sist med röstsiffrorna 40-19 att uttala sitt veto mot uppförandet av vindkraftsparken. Elving Andersson (C) menade att beslutet innebär att det läggs en död hand över vindkraftsutbyggnad i Uddevalla kommun för lång tid framåt.

Så här skriver Elving på Facebook ikväll:

"Hemma efter kvällens kommunfullmäktigemöte där inkonsekvensen tydligt demonstrerats av många partier. Man hävdar att man är för vindkraft och hållbara energisystem och samtidigt trumfar man igenom ett kommunalt veto MOT ett 30- tal vindkraftverk i kommunen. Vill man verkligen ha hållbara energisystem räcker det inte med vackra ord - man måste också våga ta politiska beslut som möjliggör en sådan utveckling. Tyvärr visade mp, fp, Kd, sd, v, up och s att man inte insett
detta samband i kväll".  //

1 kommentar:

  1. En höjning av VA-taxorna var det inte, men väl en höjning av anslutningsavgifterna. En väsentlig skillnad för den vanlige konsumenten.

    SvaraRadera