2012-10-23

Uddevalla kommun köper rivningstomterna i kvarteren Sundberg och Åberg

En politikerpanel deltog i kvällens diskussion om Uddevalla Centrum. Från vänster Zeidi Ström (M), Marie Henriksen (KD), Ingemar Samuelsson (S), Essam El Naggar (FP), Elving Andersson (C) och Gunilla Magnusson (MP).

Ikväll tillkännagav Tekniska nämndens ordförande Zeidi Ström (M) att kommunen köper Erik Hembergs tomter i kvarteren Sundberg och Åberg. Där skall byggas bostäder och affärslokaler. Hemberg erbjuds i stället mark på Kampenhof. Beskedet möttes med applåder av publiken på Frideborg där Uddevalla Centrumutveckling bjudit in politiker, affärsinnehavare och andra intresserade för att diskutera centrum.
Moderator var Erland Holmdahl.
Zeidi Ström (M) Tekniska nämndens ordförande.
Marie Henriksen (KD)
Ingemar Samuelsson (S)
Essam El Naggar (FP)
Elving Andersson (C)
Gunilla Magnusson (MP)
Ann-Charlott Gustavsson, ordf Uddevalla Centrumförening
Det var ett stort intresse för centrumfrågorna på Frideborg.
Martin Hollertz, chef för Gatu- och Parkavd berättade om pågående och kommande åtgärder för att förbättra centrum.  //

2 kommentarer:

  1. Äntligen!
    Fyll då hela undervåningen i kvarteret Sundberg med nytt fräscht bibliotek i samverkan med turistbyrå och medborgarkontoret.

    SvaraRadera
  2. Tycker det är synd om bygga ett hus igen på Kungsgatan. Rivningen av gamla Lundqvists järnhandel öppnade upp gatan på ett bra sätt. Gör om den till en liten oas i allt det kommersiella. Bänkar, buskar, kanske en liten fontän, glassförsäljning på sommaren. Låt några konstnärer smycka de öppna husväggarna. Kanske länka denna oas på ett smart sätt till Bäveån. Mycket trevligare än ett hus.

    SvaraRadera