2012-10-23

SUBWAY® växer i Uddevalla

PRESSMEDDELANDE:

Subway planerar att öppna 240 restauranger före 2015 års utgång, vilket kommer att generera 1600-1700 nya arbetstillfällen och göra Subway till Sveriges största restaurangkedja. Nu presenterar företaget orterna för de 130 kommande restaurangerna. I Uddevalla planerar Subway att öppna ytterligare en restaurang och nu letar företaget efter lokaler och franchisetagare.

För att nå expansionsmålet om 240 restauranger före 2015 års utgång ska i snitt tre restauranger öppnas i månaden de kommande tre och halvt åren. Expansionen kommer att resultera i 1600-1700 nya arbetstillfällen, jobb som i huvudsak kommer att gå till yngre människor.

Uddevalla är en av orterna som ingår i Subways satsning.
– Vi söker bra lokaler i rätt affärslägen i centrala Uddevalla. Men en lika viktig utmaning är att hitta rätt franchisetagare, säger Subways etableringsansvarige Ricky Simonsson som ansvarar för Subways expansion i västra Sverige.

Subway har i dagsläget 108 restauranger i Sverige. Det betyder att Subway är större än både Max och Burger King. Förra året gick Subway om McDonald´s och blev världens största restaurangkedja. I dag har Subway 37 900 restauranger i 100 länder.

– Vi vill göra Sveriges fastighetsägare medvetna om hur flexibelt vårt koncept är. Vi kan flytta in i nästan vilken lokal som helst utan att behöva göra några större ingrepp. Eftersom vi inte tillagar maten på plats använder vi inget fullskaligt restaurangkök, vilket gör oss till en smidig hyresgäst, avslutar Ricky Simonsson.

För ytterligare information, vänligen kontakta:Subways etableringsansvarige Ricky Simonsson, 070 510 7107, simonsson_r@subway.com.
Presskontakt Jonatan Fast, 076 000 1448, jonatan@careofhaus.se.
Subways pressrum på Mynewsdesk: http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/subway.

6 kommentarer:

 1. Har du börjat med reklam på den annars så förträffliga bloggen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Reklam och reklam. Det har också ett visst nyhetsvärde att företag vill etablera sig i centrum Ikväll hålls för övrigt ett seminarium i just denna fråga på Frideborg. Uddevalla Centrumutveckling har bjudit i bl. a. politikerna.

   Radera
 2. ..och det är goa mackor oxå. =D

  SvaraRadera
 3. 1600-1700 arbetstillfällen, som tas från andra matställen, som i motsvarande grad kommer att sälja mindre skall det väl vara.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. ...vilket är ett befängt och cyniskt påstående. Det är samma sak att påstå att när ikea öppnar på torp så skulle Gregarts mfl få packa ihop eftersom de inte skulle sälja några möbler. Snarare är det så att det gynnar Greagarts att Ikea etablerar sig.

   Radera
  2. Som mikegnorp säger...
   Hade varje nyetablering inneburit mindre jobb hos grannen så hade vi bara behövt t.ex en enda matbutik. Lidls intåg i centrum är väldigt bra för prispressen.

   Radera