2012-10-03

Per Johanssons sista landskamp som förbundskapten

I kväll spelades landskampen Sverige - Island i en välfylld Agnebergshallen. Det var sista matchen som förbundskapten för Per Johansson, fostrad i UHK och Kroppskultur. Före matchen träffade Per medlemmar i Destination Uddevalla som fick möjlighet att ställa frågor. På bilden ser vi Linnea Torstensson, som inte spelade i dubbellandskampen pga sjukdom, och till höger Destination Uddevallas Nils Carlsson som intervjuade Per.

Att Per inte kände sig helt bekväm med att stå i fokus var tydligt. Han sa att han var spänd och nervös inför hemmapubliken. Han berättade också att landslaget var väldigt nöjda med träningsläger man tidigare haft i Uddevalla bl a före OS. Träningarna var förlagda till Rimnershallen som han anser är en av de bästa multihallarna i Sverige.

Och matchen då? Jo, isländskorna var snäppet bättre än igår då Sverige vann komfortabelt med 23-16 i Varberg. Isländskorna ledde med uddamålet fram till 8-8 då Sverige för första gången gick upp i ledningen till 9-8. I halvtid ledde Sverige med 13 - 11 men i andra halvlek blev det match igen och isländskorna jobbade sig ikapp.

Foto Håkan Fredriksson www.carpi.se
 
Jenny Alm, som inte fick speltid i gårdagens match, kom in efter en kvart i den första halvleken och det väckte förstås jubel i hallen. Hon gjorde en bra insats och sköt tre mål.

Sveriges målvakt Cecilia Grubbström gjorde en bra match och tog några "otagbara" skott. Däremot lyckades hon inte i kontringsuppspelen på samma sätt som landslagsdebutanten Maria Olsson gjorde i går.

Mot slutet ledde Sverige med 22-19, men då tog isländskorna sig samman och gjorde fem mål på raken, 22-24. Island som aldrig vunnit en landskamp mot Sverige hade nu chansen men då satte Per Johansson in sina mest rutinerade spelare och de lyckades komma ikapp genom att Isabelle Gulldén satte en straff till 24-24 vilket blev slutresultatet. Så skönt för Per att slippa förlora i sin sista landskamp.
Efter matchen avtackades Per av Svenska Handbollsförbundet, spelarna och publiken och fick förstås stående ovationer.

Foto Håkan Fredriksson www.carpi.se Jenny Alm och Per Johansson.

Handbollsförbundet skall i nästa vecka utse Pers efterträdare på förbundskaptensposten. Det skall bli spännande att se vem det blir. Norges förra förbundskapten för håndballjentene Marit Breivik, som så framgångsrikt byggde upp världens bästa damhandbollslag kan väl inte komma på fråga? Om det skulle bli så, så kom ihåg var du läste det först.  //

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar