2012-09-11

Tågnördar fick besöksräknaren att rusa i höjden

Min publicering av lossningen av X 2000-tåget från Kina igår gjorde att besöksräknaren sköt i höjden. Jag tror att 2157 besökare på en dag är nytt rekord för Uddevallabloggen. Nu hade jag även skrivit på "tågnördarnas" forum Postvagnen vilket gjorde att jag fick mejl från ett par stycken med frågor om jag kunde hjälpa dem in på hamnområdet.

När jag kom till Skeppsholmspiren strax efter kl 07 då lossningen skulle börja var där redan en kille som hade kört från Karlstad och nu riggat om sina kameror. En annan som hade tagit tåget från Göteborg kom gående vid halvåttatiden.

Den som var mest långväga var en norrman som ringde mig vid 12-tiden och undrade om tåget stod kvar på kajen. Han var själv på Uddevalla C. Han hade slängt sig i bilen och kört till Uddevalla för att inte missa detta unika tillfälle.

Jag kom, som en jämförelse, att tänka på dessa fågelentusiaster som kan åka över halva Sverige för att få se en ovanlig fågel.  //

4 kommentarer:

 1. Bra jämförelse med fågelentusiaster!
  Lite lustigt med tågdito, för de har också lätt att fastna i tågmiljöer.
  Utställningen i Färgelanda om tågen till Dalsland från Uddevalla lockade många och visar väl på att folk är mycket intresserade av kommunikationer både historiskt och i Nutid.
  ronny olsson

  SvaraRadera
 2. Bloggen är beroendeframkallande, så några av dessa tågfantaster kommer säkert bli gäster på bloggen framöver...

  SvaraRadera
 3. Jag är redan fast på Sveriges bästa blogg.

  SvaraRadera
 4. Men det kan vara av intresse,att påminna om de verkliga tågisarna som Morgan i GBG och Bergslagens JVG som drar till sig Eisenbahnromantik fr. Tyskland som spelar in 2 program om LOKEN från Sandträsk. Det är tusan så mycket mer Kultur än kinesavfällingarna. Blir de "used chassis" så småningom??Vem bjuder på denna "championinport"?? F.Ö. är helt med på att Gunnar har Sveriges Bästa Blogg. Hälsningar Bertil J.

  SvaraRadera